ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντεκδικητική πυραυλική επίθεση Ιράν μέσω Συρίας αναμένει το Ισραήλ…

1 min read

Μαζική πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ πρόκειται να εξαπολύσει σύμφωνα με ισραηλινές πηγές το Ιράν, αξιοποιώντας τις υποδομές και τις φιλικές προς Ιράν σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που διαθέτει στην Συρία.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή Alon Ben David της εφημερίδας Ma’ariv, το Ιράν προτίθεται να εκδικηθεί το Ισραήλ για τις αεροπορικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες κατά βάσεων του στο συριακό έδαφος.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας, μπορεί το Ισραήλ να μην βρίσκεται στο κατώφλι του πολέμου με το Ιράν, όμως η Τεχεράνη θέλει να εκδικηθεί τις απώλειες των ιρανικών δυνάμεων στην Συρία από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εξαπολύοντας μία μαζική πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Για την υλοποίηση αυτής της επίθεσης το Ιράν θα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με τον Ισραηλινό αναλυτή, άνδρες σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που επιχειρούν στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, υπό τις εντολές του Ιρανού Στρατηγού Qasem Soleimani διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης.

Το Ισραήλ αναμένει τα ιρανικά αντίποινα από τα μέσα Απριλίου, αφότου επλήγη αεροπορική βάση των Ιρανών στη Συρία από ισραηλινά αεροσκάφη και προκλήθηκαν σοβαρές απώλειες στην μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης που επάνδρωνε την συγκεκριμένη βάση.

Αμέσως μετά την ισραηλινή επίθεση στην αεροπορική βάση στην Συρία που χρησιμοποιήσουν οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης, ο σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Ali Akbar Velayati είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ με ισχυρά αντίποινα λέγοντας ότι, η επίθεση των Ισραηλινών στην αεροπορική βάση στην Συρία δεν θα μείνει αναπάντητη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.