ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άνοιξε νέα πληγή: Ο «πόλεμος της πλατείας» καλά κρατεί – Νέες συγκρούσεις στην Κυψέλη

1 min read

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή της Κυψέλης, καθώς φαίνεται ότι συνεχίζεται ο “πόλεμος της πλατείας” και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, καθώς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα και σήμερα.

Μάλιστα, καταγράφηκαν επεισόδια, όταν ορισμένοι περιθωριακοί έσπασαν βιτρίνες ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ώρες, και την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Την Παρασκευή, στην Κυψέλη, περίπου 300 άτομα ανάμεσα στους οποίους και περιθωριακοί αψήφισαν τις συστάσεις αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τον συγχρωτισμό στον ίδιο χώρο.

Όπως σημειώναμε χαρακτηριστικά εδώ χθες είναι άγνωστο το πως θα «αντιδράσει» η κυβέρνηση, αλλά με τον κόσμο πιεσμένο ψυχολογικά και οικονομικά από τις απαγορεύσεις, ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος.

Παράλληλα παρατηρείται μία προσπάθεια από ακροαριστερές και περιθωριακές ομάδες οικειοποίησης της μαζικής και αυθόρμητης εξόδου των πολιτών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων αφού δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί γύρω στις 2:30.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 37 προσαγωγές πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δημοσίευση στα Social Media