Ανοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης με τις ευλογίες των θεσμών

Newskamatero

Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έδωσαν οι θεσμοί, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Στην έκθεση συμμόρφωσης  η οποία εστάλη το πρωί στα μέλη του Euroworking Group, αναφέρεται πως «έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιτρέποντας τους ευρωπαϊκούς θεσμους να αξιολογήσουν αυτό το προαπαιτούμενο ως ολοκληρωμένο.

Εκτός από την υιοθέτηση της συμφωνημένης νομοθεσίας οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά ενώ η ροή εκτέλεσης των πλειστηριασμών έχει αυξηθεί ενώ η γεωγραφική κάλυψή τους στις περιφέρειες της Ελλάδας έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρεται στην έκθεση συμμόρφωσης.

Βάσει των ανωτέρω παρατηρήσεων, το πρόγραμμα του ESM βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Αυτό ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα με ένα ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους, συν ένα ποσό που θα βοηθήσει να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αλλά ενός ποσού που θα βοηθήσει στη δημιουργία ταμειακού αποθέματος».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Ρωσικός δάκτυλος και στις ιταλικές εκλογές»

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, τα ευρήματα της οποίας αναπαράγει σήμερα μερίδα και του ιταλικού Τύπου, από τα 1.055.774 μηνύματα που εστάλησαν από 98.191 χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλο τμήμα από ακτιβιστές κατά της μετανάστευσης και άλλες ΜΚΟ χρησιμοποιούσαν κυρίως συνδέσμους και ιστοσελίδες που είχε δημιουργήσει, ή αναπαράγει το […]