ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Βόρεια Ελλάδα: Καταστροφές από το ξαφνικό μπουρίνι και άδειες παραλίες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

1 min read

Μία μικρή παραλλαγή του λαϊκού ρητού “σε καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει”, αφού αν και έχουμε ήδη 7 Ιουλίου σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα μπουρίνια έκαναν την εμφάνισή τους και ήταν καταστρεπτικά.

Σε Βόλο, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, μόνο καλοκαίρι δε θύμιζε σήμερα το σκηνικό, αφού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δέντρα ξεριζώθηκαν βγάζοντας άρον άρον από τη θάλασσα τους λουόμενους.

Μαύρισε ο ουρανός στην Χαλκιδική

Να βρουν καταφύγιο κίνησαν το πρωί του Σαββάτου οι λουόμενοι των παραλιών της Χαλκιδικής, όταν είδαν πως ο καιρός τους τα χαλά και ο ουρανός μαυρίζει επικίνδυνα, φέρνοντας το καλοκαιρινό μπουρίνι.

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη 

Αρκετές κλήσεις οι οποίες αφορούν σε πτώσεις δέντρων δέχτηκε το απόγευμα το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην πόλη σε συνδυασμό με την βροχόπτωση είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση κλαδιών και δέντρων σε διάφορες περιοχές. Στο χωριό Ανάληψη, πλησίον της Θεσσαλονίκης, ένα δέντρο έκλεισε κεντρικό δρόμο, ενώ αρκετές πτώσεις αναφέρθηκαν σε Εξοχή και Φίλυρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός που να οφείλεται στις πτώσεις.

Καταστροφικό το μπουρίνι στον Βόλο

Λίγο πιο νότια, στο Βόλο είχαμε από το δυνατό μπουρίνι και ζημιές, αλλά και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με χειμάρρους να δημιουργούνται μετά μισής ώρας καταιγίδα, που άρχισε στις 7.30 περίπου το απόγευμα.

Το μπουρίνι ήταν τόσο δυνατό που δεν υπήρχε ορατότητασε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων, κυρίως από την Αγριά και μέχρι την Άφησσο, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε τις παραλίες. Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα πολλά νερά στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή του Βόλου έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου, αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.