ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανοίγουν τα γυμναστήρια στις 31 Μαΐου – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τα μέτρα

1 min read

Την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια. Το περίγραμμα των μέτρων για τη λειτουργία τους. Αύριο, Παρασκευή, οι επίσημες ανακοινώσεις.

«Κλείδωσε» για τις 31 Μαΐου το άνοιγμα για τα γυμναστήρια της χώρας, τα οποία μετρούν 7 μήνες συνεχούς lockdown.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου με τους οποίους συνομίλησε το iEidiseis, οι ανακοινώσεις, τόσο για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, τη Δευτέρα, όσο και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται σε αυτά, θα γίνουν αύριο, Παρασκευή, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως αν και μόλις τρεις ημέρες πριν την άρση της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων, κατά τα παραπάνω, το γεγονός ότι τα μέτρα για το κοινό δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, προκαλεί προβληματισμό στους ιδιοκτήτες. «Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση αυτή είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, καθώς δημιουργεί θολό τοπίο και πλήρη ασάφεια», σχολίασε σχετικά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων σε σημερινή ανακοίνωση του.

Σε σχέση με τα εν λόγω πρωτόκολλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο iEidiseis πως αυτά θα θυμίζουν σε σημαντικό βαθμό τα μέτρα που ίσχυσαν και πέρυσι:

  • Μάσκες για όλους τους παρευρισκόμενους εντός του γυμναστηρίου,
  • απολυμάνσεις οργάνων,
  • προσέλευση με ραντεβού (για τα μεγάλα γυμναστήρια) κ.α..
  • Ως προς το επιτρεπόμενο όριο των πολιτών, αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1 άτομο ανά 10 τ.μ., από 1 ανά 15 τ.μ. την περασμένη χρονιά.
  • Εξυπακούεται πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά με αυτοδιαγνωστικό τεστ, καθώς η χρήση των self test, έτσι κι αλλιώς, έχει διευρυνθεί.

Σημειώνεται πως στη σεναριολογία περί πιλοτικής λειτουργίας με εμβολιασμένους, μόνο, πολίτες, ανεπιθύμητη εξ αρχής από τους επαγγελματίες του κλάδου, με δεδομένο πως η δυνατότητα εμβολιασμού δεν έχει ανοίξει για όλες τις ηλικίες, «έκελισε» από την ίδια την κυβέρνηση.

Μέτρα στήριξης

Επισημαίνεται πως οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ενισχυμένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού». Παράλληλα, στις συζητήσεις τους με το Υπ. Ανάπτυξης, ζητούν μειώσεις ενοικίων, μέχρι το τέλους του έτους, και τη δυνατότητα για αναστολές συμβάσεων προσωπικού, για όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, ανάμεσα σε άλλα, επικαλούμενοι τη μεγάλη οικονομική ζημία που έχουν υποστεί.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και το επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για τα γυμναστήρια, με κριτήρια τον τζίρο τους το 2019 κ.α..

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.