ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άνοιγμα Μητσοτάκη στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

1 min read

Η… επιμονή, που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών να καταγράφουν τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τουλάχιστον έξι ποσοστιαίες μονάδες – ορισμένες από αυτές δείχνουν την ψαλίδα και άνω των οκτώ – προκαλεί νεύρα και αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε δεύτερη συνεχόμενη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπραςεπιτέθηκε ανοιχτά κατά των εταιριών που κάνουν έρευνες κοινής γνώμης, επιχειρώντας να απαξιώσει τα γκάλοπ και να ανατάξει το ηθικό του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως δεν δείχνει πλέον ιδιαίτερο ενθουσιασμό, παρότι βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα προς τις ευρωεκλογές.

Προχθές το βράδυ από τον Πειραιά, αλλά και χθες το βράδυ από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός μίλησε για «απάτη των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων» και επικαλέστηκε περασμένα μεγαλεία, ήτοι τις τρεις εκλογικές του νίκες το 2015 για να μετριάσει τις εντυπώσεις που ήδη δημιουργούνται σε βάρος της εκλογικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, στην παγίδα της εικονικής πραγματικότητας… δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας συλλήβδην όλες τις μετρήσεις, που δημοσιοποιούνται αυτές τις ημέρες.

Την Κυριακή ήταν δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της Marc για το Πρώτο Θέμα ή της Metron Analysis, που εντόπισαν τη διαφορά πέριξ των επτά μονάδων, ενώ χθες ήταν η ΑΛΚΟ για το κανάλι OPEN και η Rass για το Action 24: Η πρώτη δίνει προβάδισμα στη ΝΔ 6,3% kαι η δεύτερη 8,5 μονάδες.

Η εκτίμηση των περισσότερων πια εταιριών ότι η ψαλίδα δεν κλείνει άλλο, παρά τα κοινωνικά μέτρα και τη γενική αντεπίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και ότι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται σε επίπεδα έξι, επτά ίσως και οκτώ μονάδων, έχει τρομάξει το Μαξίμου. Εκείνο, που φοβούνται οι επιτελείς του πρωθυπουργού είναι ότι η εδραίωση ευρύτερα της πεποίθησης περί σίγουρης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως προκαλέσει αποσυσπείρωση της εκλογικής του βάσης πάνω από την κάλπη και διευρύνει έτσι την τελική διαφορά από τη ΝΔ. Το φαινόμενο ενός αρνητικού ντόμινο αποτελεί πάντα ένα τεράστιο κίνδυνο για το Μαξίμου.

Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα και άλλα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν αφήσει να διαφανεί ότι θεωρούν καλό και διαχειρίσιμο αποτέλεσμα μία ήττα έως 4, το πολύ πέντε μονάδες, ενώ από κει και πάνω τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά εάν η ψαλίδα πάει στις 7 και 8 μονάδες, ομολογούν ότι ο πρωθυπουργός θα πιεστεί αφόρητα το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να κάνει κινήσεις στο νέο πολιτικό πεδίο.

Πέρα από τα γκάλοπ, ο πρωθυπουργός έχει και τον πονοκέφαλο των ανοιχτών συγκεντρώσεων. Μετά το τρολάρισμα που έπεσε για τους μετακινούμενους ρομά και πακιστανούς, που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις, όπως εκείνη στη Λαμία προ ημερών, φαίνεται ότι η αυθόρμητη προσέλευση στις εκδηλώσεις, όπου μιλάει ο κ. Τσίπρας, δεν είναι αρκετή για να εντυπωσιάσει. Ούτε στην Κοζάνη, ούτε στον Πειραιά, ούτε στο Αγρίνιο υπήρξαν πειστικά πλάνα που να φανερώνουν λαοθάλασσα.

Μητσοτάκης προς τους φίλους του ΠΑΣΟΚ: Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας 

Κάλεσμα στους παλαιούς φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους τωρινούς υποστηρικτές του Κινήματος Αλλαγής, να πάψουν να τηρούν ίσες αποστάσεις και να συμπορευτούν με τη Νέα Δημοκρατία απέναντι στον κοινό αντίπαλο που είναι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε από την Πάτρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα –διόλου τυχαία, επίσης- ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να κάνει την κεντρική συγκέντρωσή του στην πρωτεύουσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, τη γενέτειρα των Παπανδρέου, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε, όπως είπε, να απευθυνθεί «σε φίλους που στηρίζουν σήμερα άλλα κόμματα» και «που στη πορεία όμως βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι, απέναντι στον λαϊκισμό». 

Όπως είπε, «δεν μπορεί και αυτοί να μη νιώθουν ότι η αντίδραση στο ψέμα και στην ανικανότητα πρέπει να είναι κοινή». Και συμπλήρωσε: «Η απάντηση της προόδου μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο αν εκφραστεί ενιαία». 

Ακολούθως απευθύνθηκε «ιδιαίτερα στους χιλιάδες φίλους που στο παρελθόν υπήρξαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνοντας: «Αφήνουμε πίσω τις διαφορές. Δεν έχουν σήμερα νόημα. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον πατριωτισμό και τις συνεχείς υποχωρήσεις». 

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν ζήτησε από τους υποστηρικτές του Κινήματος Αλλαγής να αλλάξουν την ψήφο τους, αλλά τους κάλεσε να συμπορευτούν με τη ΝΔ. «Ελάτε μαζί μας, μη συστρατευτείτε κατ’ ανάγκη, συμπορευτείτε όμως μαζί μας, για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή». 

Ο ίδιος απευθύνθηκε και σε αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, λέγοντας: «Σας θέλω μαζί στην προσπάθεια η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπορεί να σαγηνεύτηκαν και να εξαπατήθηκαν από τα ψέματα και τον λαϊκισμό. Πιστεύω, όμως, φίλες και φίλοι, και το πιστεύω βαθιά, ειλικρινά, ότι πια είμαστε όλοι πιο ώριμοι. Ότι μάθαμε, ότι ξέρουμε, ότι απέναντι στον λαϊκισμό υπάρχει μόνο η αλήθεια, υπάρχει σοβαρότητα, υπάρχει η σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει υποκατάστατο γι’ αυτό. Αυτά τα πρεσβεύουμε μόνο εμείς, μόνο η ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία». 

Σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει εξορμήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, με αποκορύφωμα την ομιλία του στο Περιστέρι. Αμέσως μετά θα ταξιδέψει στη Μακεδονία, από όπου με ομιλία την οποία θα εκφωνήσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θα κλείσει την προεκλογική περίοδο. 

«Οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής»

«Μέχρι την Κυριακή, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες θα είμαι, θα είμαστε, δίπλα στους πολίτες. Μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Διότι την αλήθεια αξίζετε μετά από τέσσερα χρόνια ψέματα και εξαπάτησης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Πάτρα. 

«Είμαι εδώ να σας μιλήσω για το σχέδιό μου για μια φωτεινή Ελλάδα», συμπλήρωσε. «Χαμηλότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, ασφάλεια για όλους. Είμαι εδώ για να σας ζητήσω να μετατρέψουμε τη βουβή οργή μιας πληγωμένης και απογοητευμένης κοινωνίας σε θετική ψήφο στη μεγάλη μας Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους φίλους του κόμματός του να περάσουν παντού το μήνυμα ότι σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση καμία χαλαρή ψήφος. «Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση και ψήφος που θα πάει σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα. Η επιλογή, λοιπόν, για όλους μας είναι ξεκάθαρη: Ή με τη Νέα Δημοκρατία ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας», είπε.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική παροχολογία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν βρίσκει ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα. «Οι πολίτες δεν ξεχνούν και δεν παρασύρονται από φτηνά κόλπα και από προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής. Είναι οπλισμένοι με τη δική τους βιωματική εμπειρία. Οι πολίτες έχουν πάθει και έχουν μάθει. Και ξέρουν ποιοι είναι οι δύο κόσμοι που έχουν μπροστά τους: Το βάλτωμα στο χθες ή το δυναμικό άλμα στο αύριο».

Το βράδυ της 26ης Μαΐου, συνέχισε, δεν θα αμφιβάλλει κανείς για το ότι έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Διότι το ποτάμι δεν γυρνά πια πίσω και οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βαφτίσει ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής ως “13η σύνταξη”. Βλέπω ανάμεσά μας πολλούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πήγαν στα ΑΤΜ και θα διαπίστωσαν ότι μόνο 13η σύνταξη δεν ήταν αυτό το οποίο πήραν: ένα κουτσουρεμένο επίδομα, καλοδεχούμενο, αλλά όχι 13η σύνταξη».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.