ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανοίγει νέο μέτωπο ο Μολδαβός πρωθυπουργός: «Να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Υπερδνειστερία»

1 min read

Ο νεοδιορισθείς Μολδαβός πρωθυπουργός Dorin Recean δήλωσε ότι η Υπερδνειστερία πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και τα ρωσικά στρατεύματα «να αποβληθούν» από την αποσχισθείσα και μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία.

Μάλιστα ευθέως είπε πως όταν αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει άμεσα να ενταχθούν κοινωνικά και οικονομικά στην υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα κάποιοι Ουκρανοί διοικητές έχουν προσφερθεί όπως έχουν δηλώσει «να βοηθήσουν την Μολδαβία ώστε να ξεφορτωθεί» τους Ρώσους στρατιώτες.

Η ρωσική δύναμη αποτελείται από 1.800 άνδρες και είναι μικρού μεγέθους. Δεν θεωρείται ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μία επίθεση ισχυρών δυνάμεων από την Ουκρανία.

  • Η Υπερδνειστερία είναι αυτονομημένη και αποσχισμένη από την Μολδαβία από το 1991 όταν και οι κάτοικοι της περιοχής με την βοήθεια ρωσικών δυνάμεων επέλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από την υπόλοιπη χώρα.

Το πρόβλημα με την Υπερδνειστερία δεν είναι μόνο τα ρωσικά στρατεύματα όπως ισχυρίζεται ο Μολδαβός πρωθυπουργός αλλά και ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν να είναι Μολδαβοί.

Το σίγουρο είναι πως η Υπερδνειστερία έχει άμεση σχέση με την ουκρανική σύγκρουση. Η Βεσσαραβία σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, που ενώνει την Ουκρανία με την Υπερδνειστερία αποτελεί στόχο του ρωσικού Επιτελείου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.