ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανοίγει μέτωπο κατά του Facebook η Apple με τη νέα έκδοση του iOS

1 min read

Η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού των iPhone iOS14 πρόκειται να περιέχει μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων τα οποία θα εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν την δραστηριότητα των χρηστών σε τρίτες εφαρμογές, κάτι το οποίο βρίσκει το Facebook εντελώς αντίθετο.

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ασκεί έντονη κριτική στις νέες αλλαγές δηλώνοντας πως η δυνατότητα του να δημιουργεί προσωποποιημένες διαφημίσεις στους χρήστες της εφαρμογής θα περιοριστεί κατά μεγάλο βαθμό, κάτι που θα οδηγήσει την εταιρεία στο να έχει πολύ χαμηλότερα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Η αλήθεια είναι πως το Facebook χρησιμοποιεί ειδικά δίκτυα ανίχνευσης δραστηριότητας των χρηστών του πάνω σε τρίτες εφαρμογές με σκοπό να μπορεί να τους παρέχει προσωποποιημένες διαφημίσεις, διαφημίσεις δηλαδή που βασίζονται πάνω στην συνολική δραστηριότητα τους στο τηλέφωνο τους. Η αλλαγή σύμφωνα με το Facebook θα μειώσει τα έσοδα της εφαρμογής στα κινητά της Apple κατά 50%.

Το νέο λογισμικό της Apple θα εμπεριέχει blocker τα οποία θα απαγορεύουν στα διάφορα σάιτ και εφαρμογές να παρακολουθούν την δραστηριότητα των χρηστών τους χωρίς την συγκατάθεση τους.

Βέβαια για το Facebook τα έσοδα μέσω των διαφημίσεων στα κινητά της Apple είναι μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικών εσόδων του τεχνολογικού κολοσσού. Η εταιρεία βασίζει τα έσοδα της κυρίως στις διαφημίσεις που προσφέρει στη κύρια εφαρμογή της και στο Instagram. Το ίδιο το Facebook διατείνεται πως δεν αντιστέκεται στις νέες αλλαγές μόνο για την δική του οικονομική ασφάλεια αλλά κυρίως για τα υπόλοιπα site που βασίζονται στα δίκτυα ανίχνευσης δραστηριότητας για την προσφορά διαφημίσεων στους χρήστες τους.

Ακόμη και αν δεν έχει βγει ακόμη επίσημη ανακοίνωση υπολογίζεται πως το νέο λογισμικό της Apple θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2020

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.