ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown» Αντιμέτωπη με την οργή των εμβολιασμένων η κυβέρνηση

1 min read

Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει ότι τα νέα μέτρα όταν επιβληθούν θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους η «ειδικός» υποστηρίζει ότι είναι «πιθανή η επιβολή ενός lockdown».

Κάτι που υποστήριξε την Παρασκευή και ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής των «ειδικών», Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε πει επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός lockdown.

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά το lockdown γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή του 60% του πληθυσμού που εμβολιάστηκε, καθώς του είχε τάξει «ελευθερία» και τελικά όπως όλα δείχνουν μόνο ελευθερία δεν πήραν, καθώς πλέον απαιτείται να κάνουν και τρίτη δόση.

Η Θ.Ψαλτοπούλου είπε χαρακτηριστικά «τα δεδομένα που έχουμε τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη μέσα από τα λύματα δείχνουν ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα», ενώ υποστήριξε ότι θεωρεί πως είμαστε κοντά τόσο στα 10.000 κρούσματα ημερησίως όσο και στους 100 θανάτους.

«Δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 20 μέρες. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και όλα τα υγειονομικά μέτρα αλλά βλέπουμε πως σε χώρες της Βαλτικής για παράδειγμα, αυτό δεν είναι αρκετό, οπότε οδηγούνται σε κάποιες μορφές lockdown» ξεκαθαρίζει η κ. Ψαλτοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου για τη διαχείριση της κατάστασης, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ κατηγορηματικά δηλώνεται πως το ενδεχόμενο νέου lockdown δεν υπάρχει.

Με βάση τις πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένει αύξηση των εμβολιασμών το ερχόμενο διάστημα και αν μειωθούν αρκετά οι ανεμβολίαστοι που είναι άνω των 60, τότε θα υπάρχει μια εξομάλυνση της κατάστασης. Σχέδιο για μεταφορά ασθενών επίσης, έχει εκπονηθεί και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί όπου χρειαστεί.

«Έχουμε δύο παράλληλες επιδημίες, των ανεμβολίαστων και των πρώην εμβολιασμένων, όσων δηλαδή έχουν κάνει εμβόλιο πριν από 8 μήνες, οπότε και δεν έχουν πλέον αντισώματα», κρούει τον κώδωνα η καθηγήτρια.

Τα νέα φάρμακα της Merck kαι της Pfizer

«Τα φάρμακα τόσο της Merck, όσο και της Pfizer ακόμη και αν εγκριθούν μέσα στο 2022 θα χρησιμοποιηθούν μόνο ενδονοσοκομειακά και μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα επαρκούν» λέει η γιατρός σχετικά με τα νέα σκευάσματα που έρχονται στη δημοσιότητα. «Το παράδοξο είναι πως στους κύκλους των ανεμβολίαστων είναι πιο αποδεκτό το χάπι ως μορφή σε σχέση με το εμβόλιο».

Πίεση στα νοσοκομεία – Αναβολή χειρουργείων

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.