ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άνω κάτω ο Λίβανος! Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομίας, καλούν την κυβέρνηση σε παραίτηση – Αυξάνονται οι νεκροί της φονικής έκρηξης

1 min read

Χρήση χημικών από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Βηρυτό κατά της κυβέρνησης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί ο Λίβανος, ο οποίος μαζεύει τις πληγές του από τη φονική έκρηξη. Την ώρα που αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νεκρών οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με επεισοδιακό τρόπο.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, για μία διαδήλωση, ώστε να ασκήσουν κριτική στη διαχείριση της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

«Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε»

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε», ενώ ένα άλλο ανέφερε «Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι».  Φώναζαν επίσης «ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση». «Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης» δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα όταν μερικοί διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Αυξήθηκε σε 158 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των τραυματιών φτάνει στους 6.000, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 21 άνθρωποι.

Δημοσίευση στα Social Media