ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανήσυχες οι ΗΠΑ για την ένταση στο Ν.Α. Αιγαίο: Έστειλαν αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης U-2S

1 min read

Μια παράξενη και τουλάχιστον όχι συνηθισμένη πτήση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ανατολική Μεσόγειο. Ένα αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών της αμερικανικής Αεροπορίας U-2S ‘Dragon Lady’ εντοπίστηκε να πετά πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, εν μέσω  της συνεχιζόμενης ελληνοτουρκικής έντασης στο Ν.Α.Αιγαίο.  

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την βρετανική βάση του Fairford πέταξε για απροσδιόριστο χρόνο στην περιοχή περνώντας και πάνω από την περιοχή «αντιπαράθεσης» Ελλάδας και Τουρκίας, στο ν.α.Αιγαίο.

Ο σκοπός της πτήσης αυτής δεν είναι γνωστός βέβαια, αλλά τρεις είναι οι πιθανότητες:

Η πρώτη έχει να κάνει με την παρατήρηση των κινήσεων της Τουρκίας κοντά στο Καστελόριζο, ο δεύτερος με την κατόπτευση περιοχών στην ίδια την Τουρκία (ας μην ξεχνάμε και τους S-400) και ο τρίτος  έχει να κάνει με την Συρία και την ρωσική παρουσία εκεί.

Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις η παρουσία του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους σχετίζεται απόλυτα με την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αποστολή του αεροσκάφους είναι η καταγραφή των τουρκικών κινήσεων.

Το U-2S διαθέτει μια πληθώρα αισθητήρων που προσφέρουν στρατηγική αναγνώριση από το ύψος των 21.000 μέτρων όπου πετά.

Αυτοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τόσο λήψη ευκρινών εικόνων από κάμερες (με διάκριση τουλάχιστον 3 μέτρων) όσο και από αισθητήρες IIR και τέλος από το ραντάρ ASARS-2 που φέρει, ενώ διαθέτει και υψηλής αξιοπιστίας δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων μέσω ραδιόζευξης.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.