ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανησυχία για θερμό επεισόδιο λίγο πριν τις εκλογές της Τουρκίας

1 min read

Η ανησυχία για επεισόδιο στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας όλο και κορυφώνεται, λίγο πριν τις τουρκικές εκλογές.

Στο κόκκινο έφτασε η ένταση μετά από παρενόχληση που δέχθηκε το πρωί σκάφος του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό. Το ελληνικό σκάφος έσπευσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, προκειμένου να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στο σημείο έφτασε τουρκική ακταιωρός που άρχισε να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς με στόχο τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ένα επεισόδιο που μπορεί να προκύψει μετά από ατύχημα, απόρροια του τι έγινε στο Φαρμακονήσι και αλλού» σημείωσε ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Τόνισε μάλιστα πως λόγω των δημοσκοπήσεων που δείχνουν για πρώτη φορά το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην κερδίζει τις εκλογές, κάτι που θα του φέρει πολλές δυσκολίες σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη και την περιουσία του, οπότε ο ίδιος έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος και απρόβλεπτος, κάτι που ανησυχεί το εσωτερικό της χώρα μας.

«Η λογική δεν λέει πως η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με την Ελλάδα γιατί ξέρει πως οι συνέπειες θα είναι πολύ άσχημες» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος εάν θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον μας η Τουρκία να αγοράσει τα F-16 o κ. Δεσποτόπουλος απάντησε: «Το μεγάλο ερώτημα είναι προς τα πού θέλουμε να κοιτάει η Τουρκία. Μία Τουρκία ενταγμένη στη Δύση υπό επιτήρηση κατ’ εμέ είναι περισσότερο προς το δικό μας συμφέρον, από μία Τουρκία ανεξέλεγκτη».

Ο δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης στη δική του τοποθέτηση είπε χαρακτηριστικά πως σε τέτοιες καταστάσεις ζημιωμένοι βγαίνουν μόνο τα έθνη.

«Βλέπουμε δύο αδερφούς λαούς, όπως είναι οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς, να σκοτώνουν την επόμενη γενιά, οπότε πρέπει να παραδειγματιστούμε και να δούμε πως σε τέτοιες καταστάσεις ζημιωμένοι βγαίνουν μόνο οι λαοί» κατέληξε ο δήμαρχος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.