ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ανησυχεί» τις ΗΠΑ για την πρόθεση της Ινδίας να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις που διοργανώνει η Ρωσία

1 min read

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της για την πρόθεση της Ινδίας να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις που διοργανώνει η Ρωσία, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Τον προηγούμενο μήνα η Μόσχα είχε προαναγγείλει τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία Vostok (Ανατολή) από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, στις ασκήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος στρατεύματα από τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, τη Λευκορωσία, τη Μογγολία, το Τατζικιστάν και άλλες χώρες.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων από την Ινδία, η Καρίν Ζαν-Πιερ δήλωσε σε δημοσιογράφους -που συνόδευαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο ταξίδι του στην Πενσιλβάνια- ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη συμμετοχή οποιασδήποτε χώρας σε στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στρατιωτικοί από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, έχουν αρχίσει να φτάνουν στη Ρωσία για τη διεξαγωγή των κοινών γυμνασίων, εν μέσω έντασης μεταξύ της Δύσης από τη μία πλευρά και της Μόσχας και του Πεκίνου από την άλλη.

Η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το ενδεχόμενο της περαιτέρω προσέγγισης της Κίνας με τη Ρωσία, δύο χώρες που έχουν ήδη στενούς δεσμούς σε ό,τι αφορά την άμυνα, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.

«Μονάδες ξένων στρατιωτών που συμμετέχουν στα γυμνάσια Vostok-2022 έφτασαν στον χώρο εκπαίδευσης Σεργκεϊέφσκι του Κράι Πριμόρσκι (της ρωσικής Άπω Ανατολής) και άρχισαν να προετοιμάζονται και να λαμβάνουν τον εξοπλισμό και τα όπλα τους», ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά «περισσότεροι από 50.000 στρατιωτικοί, περισσότερα από 5.000 όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός, ανάμεσά τους 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά πλοία και πλοία γενικής υποστήριξης» θα κινητοποιηθούν, ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.