Ανήσυχος ο Ερντογάν ζήτησε και μίλησε με τον Τραμπ, καμία διαρροή…

Newskamatero

Η Τουρκία είναι ένα από τα κράτη που εμπλέκονται στη συριακή κρίση και έχει λόγο να ανησυχεί σφόδρα για τις εξελίξεις, καθώς διατρέχει τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η στρατηγική της και να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια επίτευξης των αντικειμενικών της σκοπών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε να μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η συνομιλία έγινε και όπως αναμενόταν το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι εξελίξεις στη Συρία.

 

 

Ωστόσο, πέραν της ανακοίνωσης της διεξαγωγής της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης. Είναι πιθανό, αύριο, τα πιο φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία να δώσουν κάποια στοιχεία, τα οποία θα ισχύουν ασφαλώς μόνο εάν επιβεβαιωθούν από αμερικανικής πλευράς…Η διατύπωση «τα πιο φιλοκυβερνητικά», επελέγη διότι απλώς στην Τουρκία του Ερντογάν δεν υπάρχει πλέον περιθώριο διατύπωσης άλλης άποψης αν δεν θέλουν οι δημοσιογράφοι να βρεθούν στη φυλακή κατηγορούμενοι για… τρομοκρατία, ένας ορισμός που έχει γίνει «λάστιχο» για τις ανάγκες της ελεγχόμενης τουρκικής «Δικαιοσύνης».

defence-point.gr/

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Τουρκία: Οι στρατηγοί ετοιμάζουν... αποβατικές ασκήσεις

Ενώ συνεχίστηκαν και χθες οι προκλήσεις στο Αιγαίο και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της γείτονος διακινεί σενάρια τρόμου Σε κάθε αντιπαράθεση, οι ψυχολογικές επιχειρήσεις έχουν τη δική τους σημασία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία διοργανώνει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις ενώ ελεγχόμενες από τον Έρντογάν εφημερίδες θέτουν ερωτήματα για το τι θα συμβεί […]