ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άγγελος Συρίγος επικίνδυνες οι δηλώσεις από τον υφυπουργό Παιδείας «Να πάρει η Τουρκία τα F-16 Η κυβέρνηση το θέλει»! VIDEOS

1 min read
  • Σε καινοφανείς θεωρίες προχώρησε ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος αναφορικά με το θέμα των  40 νέων τουρκικών F-16V και της αναβάθμισης 80 ακόμη στο ίδιο επίπεδο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Α.Συρίγος ανέφερε ότι «εμείς», δηλαδή η κυβέρνησε, θέλουμε να  πάρει τα F-16 γιατί έτσι -υποτίθεται- ότι συγκρατείται η Τουρκία κατά της Ελλάδας!

  • Δηλαδή σύμφωνα με την «θεώρηση» Συρίγου η Τουρκία έως τώρα ήταν ελεγχόμενη, δηλαδή την εισβολή στην Κύπρο και τα Ίμια τα έκανε ενόσω ήταν ελεγχόμενη ενώ  αν πάρει ρωσικά όπλα, που έχει πάρει ήδη, θα πάψει να είναι ελεγχόμενη.

«Ξεχνά» βέβαια ο υφυπουργός Παιδείας ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε μαζικές παραγγελίες ρωσικών όπλων, αυτό αυτόματα την καθιστά εκτός ΝΑΤΟ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας το οποίο είναι και ο πυρήνας του ΝΑΤΟ όπως είχε πει ο ίδιος ο γ.γ. της Συμμαχίας  Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το άρθρο 5 είναι ο πυρήνας του ΝΑΤΟ. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι: Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Όσο οι δυνητικοί εχθροί γνωρίζουν ότι μια επίθεση σε έναν σύμμαχο θα οδηγήσει σε μια συλλογική απάντηση της Συμμαχίας, κανένας εχθρός δεν θα μας επιτεθεί», είχε πει με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν ισχύει βέβαια μόνο για την Ουκρανία.

Άλλωστε αυτό δεν ήταν πάντα το πρόβλημά μας; Ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας προστατέψει από την Τουρκία καθώς είμαστε και οι δύο χώρες  κράτη-μέλη της Συμμαχίας;

Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ με τις καινοφανείς θεωρήσεις του, εκθέτει και τον ίδιο τον φιλέλληνα Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος έχει δώσει μάχες στο Κογκρέσο για να μην προχωρήσει η Τουρκία στην απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών, θέτοντας συγκεκριμένους όρους, υπέρ των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τι θα σκεφτεί ο ίδιος εάν μάθει τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Α.Συρίγου, ότι ενώ ο ίδιος δίνει μάχη στην Επιτροπή του Κογκρέσου, Έλληνας πολιτικός και στέλεχος  της κυβέρνησης ζητά η Τουρκία να πάρει τα F-16! Τι θα πει τότε για τους Έλληνες;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.