ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Φωκάς – Υπό διάλυση η Ενωση Κεντρώων

1 min read

Την προαναγγελθείσα δημοσίως από χθες ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε επίσημα ο Αριστείδης Φωκάς με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Mε επιστολή που κατέθεσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, κύριο Βούτση,  δηλώνει και επίσημα ότι αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων, καθώς θέλει να συνεχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την  κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

Τέλος, ο κ. Φωκάς δήλωσε πως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι γι αυτόν προτεραιότητα και δεν θα σταματήσει να τα υπηρετεί λεπτό!

Πλέον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αποτελείται από πέντε βουλευτές, ενώ θωρείται πιθανό τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης να ακολουθήσει και ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης.

Σχέδιο αποστασίας καταγγέλλει ο Βασίλης Λεβέντης σχετικά με την αποχώρηση του βουλευτή Αριστείδη Φωκά από το κόμμα του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως πίσω από την προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ένωσης Κεντρώων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θέλει πεντακομματική Βουλή ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Λεβέντης είπε πως όσοι εγκαταλείπουν την Ένωση Κεντρώων δεν θα εκλεγούν ξανά βουλευτές. Όσον αφορά τον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη, που ενδέχεται να αποχωρήσει σύντομα από την παράταξη, ο κ. Λεβέντης είπε ότι τον έχει καλέσει να ζητήσει συγγνώμη επειδή εξύβρισε τον συνάδελφό του Δημήτρη Καβαδέλλα.

Αυτός όμως, είπε ο κ. Λεβέντης, προτίμησε να στείλει τελεσίγραφα. Ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι το κόμμα του θα μπει οπωσδήποτε στη Βουλή με 18 βουλευτές, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η «αποστασία» ενισχύει την παράταξη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.  «Μέχρι τώρα είμαι πρόεδρος του 4%, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα είμαι στο 12%», είπε.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.