ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανέστης Βλάχος: «Σφαγή» για την διαθήκη – Ξέσπασε εμφύλιος στην οικογένεια

1 min read
ANESTIS VLAXO

2-10-2021 • 11:00πμUPD: 2-10-2021 • 11:00πμ

Ο γιος του πάει στα δικαστήρια την κόρη και τη δεύτερη σύζυγο του

Τα μαχαίρια βγήκαν και ο «εμφύλιος» μόλις άρχισε στην οικογένεια του αείμνηστου ηθοποιού Ανέστη Βλάχου, 40 ημέρες μετά τον θάνατό του, με μήλον της Εριδος τη διαθήκη του.

Μπορεί ο «σκληρός» του ελληνικού κινηματογράφου, με τις 180 ταινίες στο ενεργητικό του και τα δεκάδες βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο ζούσε να είχε κοντά του τα δύο παιδιά που απέκτησε από τους δύο γάμους του, ωστόσο μετά τον θάνατό του φαίνεται πως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Και μπορεί σήμερα, Σάββατο, να συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων και η οικογένειά του να τελεί μνημόσυνο στην Παιανία, ωστόσο τα μέλη της, όπως όλα δείχνουν, έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και έχουν πάρει θέση μάχης.

H «Espresso» σήμερα φέρνει πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας τη διαμάχη και την αμφισβήτηση της διαθήκης του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού, η οποία φέρεται ότι βρίσκεται στα χέρια της δεύτερης συζύγου του και της κόρης του, ενώ οι δικηγόροι των δύο πλευρών έχουν ήδη κληθεί να δώσουν λύση στην υπόθεση.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Ο Ανέστης Βλάχος παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο παιδιά, τα οποία υπεραγαπούσε. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη απέκτησε τον γιο του Ηρακλή. Ηταν η εποχή που όλοι οι σκηνοθέτες είχαν πέσει πάνω του και του έδιναν τον έναν ρόλο μετά τον άλλον κάνοντάς τον κινηματογραφικό είδωλο τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

S

Στιγμές ευτυχίας

Το ζευγάρι έζησε μαζί αρκετά χρόνια και με πολλή ευτυχία. Ακόμα και όταν χώρισε ο σπουδαίος ηθοποιός από τη σύζυγό του, έμειναν αγαπημένοι και φίλοι. Και όλα αυτά για χάρη του γιου τους Ηρακλή, τον οποίο ο «σκληρός» του κινηματογράφου έπαιρνε μαζί του σε όλα τα γυρίσματα των ταινιών που έκανε. Δεν είναι λίγα τα παρασκήνια που θυμάται ο Ηρακλής Βλάχος με τον πατέρα του Ανέστη στις ταινίες όπου συμπρωταγωνιστούσε πλάι στον Γιώργο Φούντα, τον κουμπάρο του Νίκο Ξανθόπουλο, την Ελλη Φωτίου, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τόσους άλλους. Λίγα χρόνια αργότερα, και ενώ ο Ηρακλής είχε μεγαλώσει, ο Ανέστης Βλάχος αποφάσισε να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας με τη συνάδελφό του Μαρία Γαρίτση. Καρπός του έρωτά τους, η Ελλη, η οποία ήρθε λίγο καιρό μετά τον γάμο τους. Η Ελλη ήταν το στερνοπούλι της οικογένειας, στο οποίο ο Ανέστης έτρεφε μεγάλη αγάπη, όπως και στο πρώτο του παιδί. Τη σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια και ήταν περήφανος που η κόρη του είχε γίνει μια επιτυχημένη δημοσιογράφος.

2 5207 ANESTIS VLAXOS ME TIN KORI TOY KAI TIN GINEKA TOY 2212019
Ο Ανέστης Βλάχος με την κόρη του Ελλη και τη δεύτερη σύζυγό του Μαρία Γαρίτση

Τα χρόνια πέρασαν, ο Ανέστης Βλάχος μεγάλωσε και άρχισε να απομακρύνεται από τα οικεία του πρόσωπα, από τους φίλους του και τον περίγυρό του. Οσοι τον έζησαν τα τελευταία χρόνια μιλούν για έναν μοναχικό άνθρωπο, που τα πρωινά πήγαινε και έπινε το καφεδάκι του στη γειτονιά του στην πλατεία Βικτωρίας και μετά «εξαφανιζόταν» στο κρησφύγετό του, το σπίτι του. Λίγες ημέρες αφότου ο Ανέστης Βλάχος εισήχθη στο νοσοκομείο, ο γιος του Ηρακλής με μια λακωνική δήλωση στις 11 Αυγούστου δήλωνε στην «Espresso»: «Ολα όσα συμβαίνουν με την υγεία του πατέρα μου σήμερα είναι το αποτέλεσμα της εγκατάλειψής του τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πλέον προσπαθούμε να τον κρατήσουμε στη ζωή. Ομως, όλα θα τα πούμε εν καιρώ. Το μόνο που παρακαλάω είναι να ζήσει ο πατέρας μου».

Η μάχη στο νοσοκομείο

Ωσπου στις 24 Αυγούστου ο μεγάλος ηθοποιός, ύστερα από μεγάλη μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο, έφυγε από τη ζωή. Η κηδεία του έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία λίγων καλών φίλων και ελάχιστων συναδέλφων του. Ωστόσο, και την ημέρα εκείνη όλοι πρόσεξαν πως μεταξύ των δύο οικογενειών υπήρχε μια κρύα ατμόσφαιρα.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το 40ήμερο μνημόσυνο του μεγάλου μας ηθοποιού, η είδηση που έσκασε στα γραφεία της εφημερίδας δεν χωρούσε αμφισβήτηση: οι δικηγόροι των δύο πλευρών της οικογένειας του Ανέστη Βλάχου έχουν πλέον τον λόγο για να βρουν λύση. Και ποιο ήταν το θέμα;

1 MG 0400

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, ο γιος του μεγάλου μας ηθοποιού Ηρακλής Βλάχος πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας του έχει αφήσει ιδιόχειρη διαθήκη στη δεύτερη σύζυγό του, μέσα στην οποία δεν αναφέρεται πουθενά ο ίδιος. Στην προσπάθειά μας να εκμαιεύσουμε κάποια πράγματα από τον ίδιο, εκείνος μας παρέπεμψε στον δικηγόρο του, λέγοντας: «Είναι αρκετά αυτά που έχουμε να πούμε, αλλά θα τα πούμε εν καιρώ μετά το μνημόσυνο του πατέρα μου».

Προσπαθώντας να βρούμε την άκρη του νήματος, η εφημερίδα επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Ηρακλή Βλάχου, Κωνσταντίνο Παπαναστασίου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ απέστειλε στην εφημερίδα μας την εξής δήλωση: «O εντολέας μου υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε ότι έχει βρεθεί ιδιόγραφη διαθήκη του πατέρα του Ανέστη Βλάχου, της οποίας το κύρος ο εντολέας μου αμφισβητεί και προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον όσων εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, προκειμένου έτσι να προστατεύσει τη μνήμη του πατέρα του και τα δικά του κληρονομικά δικαιώματα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.