ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανεξάρτητοι επιστήμονες: H εμμονή με τον Sars-Cov.19 μας πάει δεκαετίες πίσω στην αντιμετώπιση άλλων ασθενειών

1 min read

Ασθένειες που σκοτώνουν εκατομμύρια κάθε χρόνο έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν παρά τις μακροχρόνιες προσπάθειες να περιορισθούν. Φυματίωση, ελονοσία, HIV αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους, ενώ όλοι ασχολούνται με το sars-cov 19.

H φυματίωση σκοτώνει 1,5 εκατομμύριο κάθε χρόνο και από πίσω ακολουθούν ελονοσία με 700.000 θανάτους και HIV με 1.000.000. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει για τις 2 πρώτες υπάρχουν φάρμακα, αλλά σκοτώνουν, ενώ για τον RNA ιό HIV δεν έχει βρεθεί εμβόλιο παρά τις προσπάθειες των τελευταίων 38 ετών. Να σημειώσω ότι και ο sars-cov 19 όπως οι ιοί της γρίπης είναι RNA ιοί.

Τι φταίει για αυτή την αναζωπύρωση τόσο θανατηφόρων ασθενειών; Οι ίδιοι που σου λένε φόρα μάσκα (ΠΟΥ) δηλώνουν ότι η εστίαση στον νέο ιό μας έχει πάει 20 χρόνια πίσω για τις άλλες ασθένειες.

Επίσης δεκάδες υγειονομικοί παγκοσμίως αναφέρουν ότι δεν φταίει μόνο η αποκλειστική ενασχόληση με τον νέο ιό αλλά και τα lockdown σε λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική. Χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν για διάγνωση και λήψη φαρμάκων.

Το κλείσιμο των κλινικών με πρόσχημα να μην επεκταθεί ο sars-cov 19 έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ασθενείς με HIV, φυματίωση και ελονοσία. Το 80% αυτών των ασθενών αναφέρουν δυσκολία στο να βρουν ιατρική βοήθεια, ενώ 1 στους 4 με HIV δυσκολεύεται να βρει την αγωγή του. Η καθυστέρηση ή η διακοπή στην αγωγή οδηγεί σε αντίσταση κατά αυτής.

Μπορεί να αναφέρεται ότι από την αρχή της επιδημίας του νέου ιού έχουν πεθάνει 650.000 στην υφήλιο. Αλλά το 3μηνο παγκόσμιο lockdown θα επιφέρει στους επόμενους 10 μήνες επιπρόσθετα 6.300.000 νέες μολύνσεις από φυματίωση και 1.400.000 θανάτους. Η διακοπή στην θεραπεία για HIV θα επιβαρύνει με 500,000 επιπλέον ασθενείς, ενώ αναμένεται διπλασιασμός των 770.000 θανάτων από ελονοσία.

Οι μη κρατικοδίαιτοι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι αν ρίξουμε όλο το βάρος στον sars-cov 19 θα πάμε δεκαετίες πίσω στην πρόοδο αντιμετώπισης του HIV, φυματίωσης και ελονοσίας. Το κόστος της παλινδρόμισης αυτής υπολογίζεται σε 28,5 δισεκατομύρια δολάρια.

Εμείς και με την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών, πιθανών φορέων HIV-ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ-ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ πόσο ασφαλείς είμαστε;

Π. Κελεπούρης (πηγή: Νew York Times)

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.