ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αναζωπύρωση Εκτός ελέγχου είναι η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια Εκκενώνεται δια θαλάσσης η Λίμνη στις Ροβιές

1 min read

Εκτός ελέγχου είναι η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια με το κύριο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς να κινείται προς την Κεντρική Εύβοια. Αυτήν την ώρα εκκενώνεται η Λίμνη και δια θαλάσσης, ενώ σημειώνεται σοβαρή αναζωπύρωση στις Ροβιές.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικήςβρίσκονται αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ από αέρος επιχειρούν αυτήν την ώρα τέσσερα ελικόπτερα.

Νέο μήνυμα έστειλε το 112 το απόγευμα της Παρασκευής στους κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας για εκκένωση της περιοχής προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat.

  • Κάτοικος αναφέρει στο evima.gr ότι «η φωτιά λόγω τον ανέμων που βρίσκονται στην Β. Εύβοια έχει πέσει στον ποταμό Γεράνεια και κατευθύνεται και πάλι προς το χωριό Ροβιές. Δεν υπάρχει πέρα των εθελοντών κανένα άλλο πυροσβεστικό μέσο. Αν ανέβει δυτικά του ποταμού θα φτάσει σχεδόν την κορυφή στον Προφήτη Ηλία του Τελεθρίου και θα απειλήσει τα χωριά Κυπαρίσσι Σήμια, Καματρειαδες, Γαλατσάδες του δήμου Ιστιαίας. Και από Ευβοϊκό ίσως να φτάσει και να περάσει το χωριό Ήλια προς την Αιδηψό».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες 240 πυροσβέστες και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 65 οχήματα.

Το χωριό Μαντούδι -όπου βάσει των πρώτων εκτιμήσεων έχουν καεί περίπου 100 σπίτια– έχει εκκενωθεί, ενώ η φωτιά έχει φτάσει σε Κήρινθο και Στροφυλιά.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, «μετά την ολοσχερή καταστροφή των Δημοτικών Ενοτήτων Ελυμνίων και Νηλέως, ήρθε η σειρά της ΔΕ Κηρέως».

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει διεισδύσει μέσα στην Κήρινθο και στη Στροφυλιά καίγοντας τα πρώτα σπίτια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν εισήγησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προχωράμε άμεσα σε εκκένωση όλων των κοινοτήτων και οικισμών της ΔΕ Κηρέως, εκτός από το Πήλι και τη Βλαχιά, συν τους οικισμούς ΚεχριώνΔάφνης και Μουρτιά της ΔΕ Ελυμνίων», σύμφωνα με τον κ. Τσαπουρνιώτη.

Σημειώνεται ότι επίσης έχουν ήδη εκκενωθεί Στροφυλιά, Μετόχι, Φαράκλα, Τρούπι, Πήλι, Ζωοδόχου Πηγής, Κυμάσι, Κρύα Βρύση και Σπαθάρι.

Από χθες τα μεσάνυχτα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 631 πολίτες. Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι.

Στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, την ώρα που πύρινη κόλαση καίει στην Αττική, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στη Φωκίδα και σε άλλα σημεία της χώρας, δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), αποκαλύπτοντας πως οι φετινές καμένες εκτάσεις ξεπερνούν το 180% σε σχέση με τον μέσο όρο των 2008-2020, χωρίς καν να έχουν υπολογιστεί οι εκτάσεις που κάηκαν χθες Πέμπτη και σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.