ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αναβλήθηκε η δίκη του ξενοδόχου που απαιτούσε από τους υπαλλήλους να του επιστρέψουν μέρος του μισθού τους

1 min read
  • Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του 47χρονου ξενοδόχου από τη Σταλίδα που συνελήφθη επ αυτοφώρω να παίρνει από υπάλληλο του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μέρος από το μισθό του που έπρεπε να του επιστρέψει.
  • Ο 47χρονος δεν παρουσιάστηκε σήμερα στα δικαστήρια για λόγους υγείας.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τριών υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ο 47χρονος απαιτούσε μέρος του μισθού που τους κατέθετε στην τράπεζα.

  • Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο εργοδότης τους προέβαινε αρχικά στην καταβολή της προβλεπόμενης μισθοδοσίας μέσω τραπεζικών λογαριασμών, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας, και στη συνέχεια απαιτούσε να του επιστρέψουν μέρος των χρημάτων, με το δικαιολογητικό ότι υπήρχε μεταξύ τους προφορική συμφωνία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο κατηγορούμενος τους εξανάγκαζε με απειλή στο πλαίσιο της σχέσης εργαζόμενου εργοδότη σε ανοχή, με αποτέλεσμα οι καταγγέλλοντες να ζημιώνονται.

Η απειλή αυτή -σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε- επιτυγχανόταν κατά περίπτωση με τον αποκλεισμό ή την απειλή αποκλεισμού των παθόντων από την πρόσβαση στην εφαρμογή «Εργάνη», ώστε σε περίπτωση απόλυσης να μην μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή με την απειλή μη επαναπρόσληψης στο μέλλον.

Κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Την ίδια ώρα, ο ξενοδόχος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση τόσο στους τρεις εργαζόμενους όσο και στον πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Νίκο Κοκολάκη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.