ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Aναβαθμίζονται οι ποινές για την διαρροή πληροφοριών στις Ένοπλες Δυνάμεις

1 min read

Θα διώκονται ποινικά όσοι διαρρέουν διαβαθμισμένες πληροφορίες

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου, αναβαθμίζονται οι ποινές που αφορούν διαρροή πληροφοριών για τις Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον θα διώκονται ποινικά.

Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής: «Έχω δώσει σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες, έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπιστούν τέτοιες περιπτώσεις να μην αντιμετωπίζονται, πλέον, με όρους πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά ποινικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον ισχύοντα Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, προκειμένου όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Όπως ήδη έχω διευκρινίσει, η διαρροή οποιουδήποτε, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, σε οιονδήποτε αναρμόδιο, διαβαθμισμένων πληροφοριών για ζητήματα που άπτονται επιχειρησιακών στοιχείων ή θεμάτων ασφαλείας, όπως δυνατότητες συστημάτων, αποθέματα, τοποθεσίες ανάπτυξης μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.λπ. είναι μη αποδεκτή και προβληματίζει».

Μίλησε για μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά και ενημέρωσε ότι έχει καλέσει τα Γενικά Επιτελεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης τυχόν τέτοιων φαινομένων.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.