ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αναβαθμίζεται η αστυνομική συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας Συνάντηση Θεοδωρικάκου Πιαντεντόζι στη Ρώμη

1 min read

Συνάντηση στη Ρώμη με το νέο Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το κύριο ζήτημα στη συνάντηση των δύο Υπουργών ήταν η αναβάθμιση της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο εμπόριο ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Ιταλό ομόλογό του, την απόλυτη καταδίκη της επίθεσης σε στέλεχος της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, διαβεβαιώνοντας τον κ. Πιαντεντόζι πως η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται ώστε να συλληφθούν το ταχύτερο δυνατό οι δράστες αυτής της ειδεχθούς επίθεσης.

Παράλληλα, ο Υπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πιαντεντόζι για το επιχειρησιακό σχέδιο «Ακρίτας» για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα και τον Έβρο.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τάκης Θεοδωρικάκος: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης σε στέλεχος της ιταλικής πρεσβείας

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και για την κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση.

«Είχαμε πράγματι εξαιρετικές συνομιλίες με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας. Η κοινή μας βούληση είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την ήδη πάρα πολύ καλή αστυνομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά από κοινού τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης και του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφορικά με την επίθεση σε στέλεχος της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο Υπουργός δήλωσε: «Εξέφρασα την αυτονόητη και απόλυτη καταδίκη της σημερινής επίθεσης στην Αθήνα και διαβεβαίωσα ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Αρχές Ασφαλείας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συλληφθούν το ταχύτερο δυνατό οι δράστες, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα κινούνται στον αναρχικό χώρο, ενώ επίσης έχω δώσει εντολή να ενισχυθούν περαιτέρω όλα τα μέτρα ασφαλείας έναντι οιουδήποτε ιταλικού στόχου στην πρωτεύουσα»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.