ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατροπή στον ελληνικό τουρισμό: Χωρίς διαβατήριο οι Ρώσοι στην Τουρκία

1 min read

Τουρκία και Ρωσία ξεκίνησαν συνομιλίες για να επιτρέψουν στους Ρώσους υπηκόους να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό.

Την συνεργασία ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της σχετικής τουρκορωσικής ομάδας.

«Έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις για να ανοίξουμε το δρόμο στους Ρώσους πολίτες να έρχονται στη χώρα μας μόνο με τα δελτία ταυτότητάς τους χωρίς διαβατήριο», δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ στο πρακτορείο Anadolu.

Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες με ειδικά διαβατήρια για μικρής διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αποστολών και προξενικών γραφείων, καθώς και των επαγγελματιών οδηγών που μεταφέρουν διεθνές φορτίο.

Ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, την Πέμπτη θα μεταβεί στην Αττάλεια προκειμένου να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην οποία θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη των δύο κρατών.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, θα μεταβεί στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Μετά τις συνομιλίες στην Αττάλεια, τα τουρκικά και ρωσικά υπουργεία Εξωτερικών θα υπογράψουν το σχέδιο διαβουλεύσεων 2019-2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων ATOR, το 70% έως 80% του συνόλου των πωλήσεων των οργανωμένων θερινών διακοπών φέτος θα κατευθυνθεί σε δυο προορισμούς, την Τουρκία και τη Ρωσία, περίπου το 10% σε Ελλάδα και Κύπρο και το 20% σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η κατάργηση των διαβατηρίων στην Τουρκία για τους Ρώσους πολίτες αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.