ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατροπή στο νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ: «Μπόνους» μόρια για εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και ξένες γλώσσες

1 min read

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις μόνιμες προσλήψεις στη δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ φέρνει ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, δίνοντας «μπόνους» στην εμπειρία του ιδιωτικού τομέα αλλά και έξτρα μόρια για ξένες γλώσσες.

Σε αλλαγές προχώρησε στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης βελτιώνοντας τη λίστα των προσόντων που λαμβάνουν έξτρα μόρια για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Πλέον, εκτός από τους ακαδημαϊκούς τίτλους θα μοριοδοτηθεί και η γνώση ξένης γλώσσας καθώς και η εργασιακή εμπειρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενώ διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος θα λαμβάνουν 5 μονάδες μόνο όταν το διδακτορικό αφορά «επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών».

Πιο αναλυτικά, στην λίστα με τα τυπικά προσόντα και την εργασιακή εμπειρία που μοριοδοτούνται προστίθενται και τα εξής:

-Κατά μία (1) μονάδα για τους κατόχους τίτλου άριστης γνώσης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας. Η άριστη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας από τις ανωτέρω, καθώς και η άριστη γνώση οποιοσδήποτε άλλης ξένης γλώσσας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο παράρτημα γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ, βαθμολογείται με μισή (0,5) μονάδα. Η άριστη γνώση της ξένης γλώσσας που ορίζεται στην προκήρυξη ως απαιτούμενο πρόσθετο προσόν δεν μοριοδοτείται.

– Βάσει εμπειρίας ως εξής:

Κατά μία (1) μονάδα λόγω εμπειρίας ενός (1) τουλάχιστον έτους.

Κατά δύο (2) μονάδες λόγω εμπειρίας δύο (2) τουλάχιστον ετών.

Κατά τρεις (3) μονάδες λόγω εμπειρίας τριών (3) τουλάχιστον ετών.

Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας τεσσάρων (4) τουλάχιστον ετών.

Κατά πέντε (5) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.

Διευκρινίζεται δε ότι «Ως εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή η άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα ανεξαρτήτως αντικειμένου, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της σχετικής άδειας. Για την απόδειξη του χρόνου της εμπειρίας ο υποψήφιος προσκομίζει βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα».

Επιπλέον, για τους μόνιμους κάτοικους δυσπρόσιτων περιοχών, όπως μικροί νησιωτικοί ή ορεινοί Δήμοι, οι οποίοι λαμβάνουν έξτρα μόρια διευκρινίζεται ότι θα «δηλώνουν ότι επιθυμούν τον διορισμό τους δεσμευόμενοι να υπηρετήσουν επί μία τουλάχιστον δεκαετία σε θέσεις που προκηρύσσονται στις ως άνω περιοχές».

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις η πρόβλεψη για ατομική συνέντευξη γίνεται «δομημένη συνέντευξη». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού γραπτός διαγωνισμός αλλά και συνέντευξη ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού προβλέπεται μόνο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.