ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατροπή στην ακτοπλοΐα: Η Kefalonian Lines εγκαταλείπει την Κεφαλονιά

1 min read

Αποχωρεί από τις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς η Kefalonian Lines, κάνοντας λόγο για μεγάλες ζημιές που δεν της επιτρέπουν τη συνέχιση της δραστηριοποίησής της στο νότιο Ιόνιο. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα μεταδρομολογήσει «Αλεξάνδρα Λ.» (πρόκειται για το παλιό Μυρτιδιώτισσα), ενώ το αγαπημένο πλοίο των Κεφαλλονιτών, το «Νήσος Κεφαλονιά», θα αποκτηθεί από την Ionian Group και θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια στην περιοχή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Kefalonian Lines ανακοινώνει την αναστολή της εκτέλεσης δρομολογίων, στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, με την ενεργοποίηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ Αλεξάνδρα Λ. σε άλλη Ελληνική γραμμή και την πώληση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Κεφαλονιά σε ετέρα ναυτική εταιρεία.

Η Εταιρεία μας μετά την πολυετή και πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελληνικής ακτοπλοΐας, ιδιότυπη «δίωξη» από κρατικούς και άλλους φορείς, ιδιαίτερα μετά το 2015 κατέγραψε, στις ανωτέρω γραμμές, τεράστιες απώλειες, καθιστώντας έτσι μη βιώσιμη την εκμετάλλευσή τους από εμάς.

Οι οικονομικές απώλειες μεγιστοποιήθηκαν κατά την περσινή δρομολογιακή περίοδο που υπηρετήσαμε την γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ με οικονομικό κόστος για εμάς που ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αποτελεί ηθική δέσμευση και μέρος της συμφωνίας μας η επανέναρξη δρομολογίων από Πάτρα για Σάμη και Ιθάκη από την IONIAN GROUP.

Ευχαριστούμε τους ναυτικούς μας και το κοινό των νησιών μας για την επί σειρά ετών στήριξη της Εταιρείας μας, η οποία πλέον θα δραστηριοποιηθεί σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές της πατρίδας μας.»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.