ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατροπή από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου: Δίνει πίσω 13 και 14ο μισθό δημιουργώντας δεδικασμένο

1 min read

Με απόφαση-βόμβα του Ειρηνοδικείου. 13 υπάλληλοι απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αναμένεται να πάρουν δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως κι επίδομα θερινής αδείας, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργησή τους.

Οι υπάλληλοι είχαν προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου κατά της Αθλητικής Ομοσπονδίας όπου εργάζονταν, διεκδικώντας αναδρομικά την καταβολή των δώρων της τελευταίας πενταετίας.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας δεν θεσπίσθηκε νομίμως, για τους λόγους για τους οποίους και οι λοιπές περικοπές μισθών και συντάξεων που θέσπισε ο ν. 4093/2012 έχουν κριθεί αντισυνταγματικές με σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο δικηγόρος Γεώργιος Μελισσάρης, που χειρίστηκε την υπόθεση, ανέφερε:
«Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό, διότι το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έκρινε παρά ταύτα ότι η πλήρης κατάργηση των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας σε νομικό πρόσωπο του ιδιωτικού τομέα είναι αντισυνταγματική και ανεφάρμοστη, οφείλει επομένως το νομικό πρόσωπο την αναδρομική καταβολή τους.

Ανοίγει, με άλλα λόγια, ο δρόμος για τη διεκδίκηση των καταργηθέντων δώρων και επιδόματος αδείας από εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, οι οποίοι και έχουν σηκώσει, χωρίς καμία αμφιβολία, το μεγαλύτερο βάρος της υπερδεκαετούς κρίσης στη χώρα μας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.