ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατριχίλα: Ένα βίντεο – αφιέρωμα σε δύο Έλληνες ήρωες πιλότους που «έφυγαν

1 min read

Ήταν 26 Ιανουαρίου 2015, όταν το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16D Block 50 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Πολεμική Αεροπορία τιμά με ένα βίντεο τους δύο Έλληνες πιλότους που χάθηκαν εκείνη την αποφράδα ημέρα.

Τίτλος του βίντεο, μία λέξη και μόνο: «Συνεχίζουμε».

Ας γυρίσουμε, όμως, το ρολόι πίσω σε εκείνη τη μοιραία ημέρα…

Το μαχητικό με κυβερνήτη τον 35χρονο σμηναγό (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και συγκυβερνήτη τον 31χρονο σμηναγό (Ι) Αθανάσιο Ζάγκα, αμέσως μόλις απογειώθηκε από το έδαφος, πήρε κλίση προς τα δεξιά και συνετρίβη πάνω σε άλλα Νατοϊκά μαχητικά αεροσκάφη στην πίστα της βάσης.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο Έλληνες χειριστές και εννέα Γάλλοι πιλότοι και μέλη του τεχνικού προσωπικού υποστήριξης των αεροσκαφών.

Επίσης, τραυματίστηκαν συνολικά 22 άτομα που μετείχαν στις αποστολές των γαλλικών και ιταλικών μαχητικών.

Ο Παναγιώτης Λάσκαρης ήταν έγγαμος με ένα γιο και με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Ο Αθανάσιος Ζάγκας ήταν έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Το ελληνικό μαχητικό συμμετείχε στην εκπαιδευτική άσκηση «Tactical Leadership Programme» που πραγματοποιείται μία ή δύο φορές τον χρόνο στο εκπαιδευτικό κέντρο της Συμμαχίας και έχει στόχο την περαιτέρω επιχειρησιακή αναβάθμιση των ήδη έμπειρων πιλότων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.