ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανατριχίλα προκαλούν Καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αθήνας

1 min read

Ανατριχίλα προκαλούν όσα καταγγέλλει ότι συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας, εργαζόμενη του ιδρύματος.

Η επιστολή-σοκ εργαζόμενης σε ορφανοτροφείο της Αθήνας, τον περασμένο Δεκέμβριο για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών που φιλοξενούνταν εκεί, άνοιξε τον ασκό του αιόλου και τις πόρτες του ιδρύματος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Στις 14 Απριλίου μπήκε λουκέτο στην κλειστή δομή φιλοξενίας του ιδρύματος και τα 29 παιδιά οδηγήθηκαν σε δομές και σε ανάδοχες οικογένειες.

Ανατριχιαστικές καταγγελίες

Οι καταγγελίες εργαζόμενης στο ίδρυμα είναι συγκλονιστικές . Αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών είχαν ερωτικές επαφές μεταξύ τους μπροστά σε εργαζόμενους ενώ μια υπάλληλος οδηγούσε παιδιά σε έναν απομονωμένο χώρο και τα χτυπούσε.

Η παρέμβαση της Δόμνας Μιχαηλίδου ήταν άμεση. Υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά , πέντε παιδιά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για να εξετασθούν , τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν για καταθέσεις και έγιναν έλεγχοι από κλιμάκια της περιφέρειας.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μιλά αποκλειστικά στο MEGA δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και περιμένει το πόρισμα της δικαιοσύνης.

Το ίδρυμα που έχει μπει στο στόχαστρο είναι το πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα το οποίο λειτουργεί από το 1912.

«Ξεκίνησε από μια καταγγελία εργαζόμενης που δεν αποδεχόταν τη μετακίνηση της. Ψεύδονται ασύστολα οι επιθεωρητές σε προηγούμενους ελέγχους. Όλα τα έβρισκαν άψογα..είχαμε μεγαλύτερα παιδιά γιατί ήταν αδέλφια» δήλωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα της υπόθεσης ενώ με νέα διάταξη το υπουργείο Εργασίας θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.