ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανασχηματισμός: Πότε τον προγραμματίζει ο Μητσοτάκης, τι σηματοδοτεί

1 min read

Στην ολοκλήρωση και στην υλοποίηση της «μεγάλης κοινωνικής ατζέντας» στρέφει την προσοχή της η κυβέρνηση, τώρα που αρχίζει και φαίνεται η μετά την Covid εποχή.

  • Η έξοδος από την πανδημία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών πηγών, σχεδόν θα συμπέσει με τη συμπλήρωση δυο χρόνων από την εκλογική νίκη του Ιουλίου 2019.

Δηλαδή το μισό της κυβερνητικής θητείας. Δεδομένου ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει κλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και φέρεται αποφασισμένος να πάει σε εκλογές κοντά στη λήξη της κυβερνητικής θητείας (2023), σχεδιάζει την επανεκκίνηση της κυβέρνησης στα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πολύ πιθανόν να προχωρήσει σε έναν δομικό ανασχηματισμό -είτε τον Ιούλιο είτε κοντά στη φετινή ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο- ο οποίος θα σηματοδοτήσει το restart της κυβέρνησης, με δυο βασικούς στόχους: Την πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που περιλάμβανε το προεκλογικό πρόγραμμα με το οποίο κέρδισε τις εκλογές του 2019 και την αξιοποίηση των νέων αναπτυξιακών δυνατοτήτων που δημιούργησε η πανδημία, κυρίως μέσω της επίτευξης υψηλού ρυθμού ανάπτυξης και της αξιοποίησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, για την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας.

Μεσαίος χώρος

  • ΣΤΟΧΟΣ της κυβέρνησης είναι να διευρύνει και την κυριαρχία της στον χώρο του Κέντρου, κερδίζοντας με την πολιτική της κι άλλο μερίδιο από τον μεσαίο χώρο. Προσδίδει έτσι ιδιαίτερη σημασία στην «κοινωνική ατζέντα», η οποία σε πρώτο χρόνο περιλαμβάνει τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες απαντούν με σύγχρονο τρόπο σε προβλήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες: Τα εργασιακά, την από κοινού επιμέλεια των παιδιών και από τους δυο γονείς και την προστασία των ζώων συντροφιάς. Τρία νομοσχέδια, που συνιστούν τρεις μεταρρυθμιστικές τομές.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για τα εργασιακά, που είναι και το πιο πολιτικά φορτισμένο, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να ψηφιστεί εντός του Ιουνίου. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, όπως λένε οι πληροφορίες, το οποίο σε πείσμα των όσων ισχυρίζεται προκαταβολικά και χωρίς να το έχει διαβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διασφαλίζει και προστατεύει το 8ωρο, δίνοντας στον εργαζόμενο τη δυνατότητα της επιλογής της προσωπικής του ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ή προσωπικής ζωής.

Πρόβλεψη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρητή πρόβλεψη ότι αν ο εργαζόμενος δεν συναινεί στην προτεινόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας του, η ενδεχόμενη απόλυσή του θα είναι άκυρη. Ενώ θα τίθεται τέλος στο καθεστώς των απλήρωτων υπερωριών και της μαύρης εργασίας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ έμφαση αναμένεται να δοθεί και στον χώρο της οικονομίας, η οποία με την επιτυχημένη έκδοση του 5ετούς ομολόγου έλαβε και νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές. Στην αιχμή της προσπάθειας αυτήν την περίοδο είναι η επιτυχία του ανοίγματος του τουρισμού και η επίτευξη του στόχου για τζίρο ίσο με το 50% του τουριστικού τζίρου του 2019, που ήταν και η καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, εκτός από την επιτάχυνση της λειτουργίας του «Πράσινου Πιστοποιητικού», σκέπτεται πολύ σοβαρά να δέχεται -και με τεστ- και τους εμβολιασμένους, π.χ., με Sputnik, από χώρες εκτός Σένγκεν. Στο ραντάρ μιας τέτοιας πρωτοβουλίας βρίσκεται κυρίως ο τουρισμός από τη Ρωσία. Ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φέτος δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αν όλα πάνε καλά -καθώς υπάρχουν και οι γεωπολιτικές παράμετροι, όπως η ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την Ουκρανία-, μπορούν να έλθουν φέτος στην Ελλάδα περίπου 500.000 Ρώσοι τουρίστες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.