ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αναλυτής της Γενί Σαφάκ: Οι Τούρκοι βλέπουν τη Χίο και τη Λέσβο και αναστενάζουν

1 min read

Οπως στην Ουκρανία ο πόλεμος διεξάγεται ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Αγγλία και τη Δύση με τη Ρωσία, έτσι και η κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι μία κρίση ανάμεσα στην Αμερική και την Τουρκία, σύμφωνα με τούρκο αναλυτή.

Τα επεκτατικά… συναισθήματα των πολιτών της Τουρκίας επιχειρεί να καθορίσει ο τούρκος δημοσιογράφος της Γενί Σαφάκ, Χασάν Οζτούρκ, στη διάρκεια ανάλυσής του για τα ελληνοτουρκικά θέματα στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNTURK (στη φωτογραφία, επάνω, από το YouTube).

«Εχουν πάρει θέση εναντίον μας»

«Η Αμερική και η Γαλλία με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, έμμεσα λόγω των κρίσεων που βιώνουμε με την Ελλάδα, έχουν πάρει θέση εναντίον μας» λέει ο τούρκος δημοσιογράφος.

«Τώρα εξοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου και εμείς βάσει των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων, δηλώνουμε πως ανοίγουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία τους» προσθέτει.

Και εξηγεί: «Για παράδειγμα, στην Ουκρανία. Η Ουκρανία πολεμάει με τη Ρωσία; Οχι. Η Αμερική, η Αγγλία και η Δύση πολεμάνε με τη Ρωσία. Υπό αυτή την έννοια η κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι μία κρίση ανάμεσα στην Αμερική και στην Τουρκία. Αυτό όλοι το ξέρουν».

«Αναστενάζει…»

Και προειδοποιεί: «Ενας τούρκος πολίτης που κάθεται στην Ασσο και βλέπει τη Λέσβο, αναστενάζει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Ελληνες. Ενας Σμυρνιός που βλέπει τη Χίο από τον Τσεσμέ, αναστενάζει. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι Ελληνες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.