ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αναδρομικά 2019 Απόλυτη ανατροπή

1 min read

Αναδρομικά Από τις αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν καθαρογραφεί, δεν φαίνεται ότι υπάρχουν αναδρομικά. Αναδρομικά θα υπάρξουν για όλους μετά τις 4 Οκτωβρίου 2019 που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ και αλλάζει το τοπίο σε θεμελιακές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Open Τν.

Και πρόσθεσε Υπάρχουν όμως κι άλλες δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα οδηγηθούν στο ΣτΕ και εκεί το τοπίο είναι ακόμη γκρίζο, όπως το περίφημο 10μηνο. Όποτε όμως και αν υπάρξουν αποφάσεις αναδρομικών, θα επιστραφούν όλα μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Οι δηλώσεις του κ. Βρούτση δείχνουν ότι το υπουργείο Εργασίας έχει λάβει τις αποφάσεις του για τα αναδρομικά που σκοπεύει να χορηγήσει με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, τα οποία αφορούν τις επικουρικές συντάξεις για το διάστημα από τις 4 Οκτωβρίου και μετά. Πρόκειται για δηλώσεις που σηματοδοτούν ανατροπή στις προσδοκίες των συνταξιούχων για την καταβολή αναδρομικών και για το κρίσιμο δεκάμηνο Ιουνίου 2015 -Μαΐου 2016. Για το δεκάμηνο αυτό το υπουργείο Εργασίας θα περιμένει νέες αποφάσεις του ΣτΕ που θα κρίνουν την καταβολή ή όχι των αναδρομικών που διεκδικούν οι συνταξιούχοι.

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, ο κ. Βρούτσης είπε Φιλοδοξία μου είναι να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές του Ασφαλιστικού. Να φέρουμε ένα Ασφαλιστικό όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, πιο ανταποδοτικό. Τρέχουμε πυρετωδώς για το νέο Ασφαλιστικό και επιδίωξη είναι είτε ο εφετινός Δεκέμβριος ή ο Ιανουάριος του 2020 να μας βρει με το νομοσχέδιο στα χέρια και να το καταθέσουμε στη Βουλή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.