ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Anadolou: Πέντε χρόνια φυλακή στους Έλληνες αξιωματικούς η τιμωρία για τις πράξεις τους

1 min read

Νέο θρίλερ με την σύλληψη και την φυλάκιση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. 

Νωρίτερα οι δύο αξιωματικοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι νεωτέρας μετά από απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης που έγινε σήμερα αντί για την Παρασκευή που είχε οριστεί, οι δύο δικηγόροι των στρατιωτικών κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης, τονίζοντας ότι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές, καθώς έχουν δώσει τους κωδικούς (ΡΙΝ) των κινητών τηλεφώνων τους και ότι το ελληνικό προξενείο έχει ενημερώσει ότι μπορούν να παραμείνουν σε αυτό ως διεύθυνση κατοικίας τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Με βάση τα παραπάνω, οι δικηγόροι ζήτησαν αποφυλάκιση.

Το δικαστήριο, μία ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος, ανακοίνωσε ότι η προφυλάκιση θα συνεχιστεί επειδή:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους» μετέφερε αποκλειστικά για το EleftherosTypos.gr  ο Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη. 

Anadolou: Η τιμωρία για τις πράξεις τους είναι 5 χρόνια φυλακή

 Την ίδια ώρα δικαστική πηγή σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, διέπραξαν τις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, επικαλείται το τουρκικό ειδησιογραφικό πρακτορείο, Anadolou.

Όπως αναφέρει μάλιστα το Anadolu επικαλούμενο την δικαστική πηγή, η τιμωρία που προβλέπεται για τις παράνομες πράξεις που φέρονται να έχουν διατελέσει, είναι 5 χρόνια φυλακή.

Όπως αναφέρει, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής του καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος του δημοσιεύματος, το Anadolou υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται μετά από «ακούσια», παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία, χρησιμοποιώντας εισαγωγικά στη λέξη, ακούσια.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.