ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αν είναι δυνατόν! Οι μετανάστες επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που πήγαν να τους σώσουν!

1 min read

Η φωτιά που ξέσπασε στην Μόρια έδειξε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη Δομή Φιλοξενίας. Οι διαπληκτισμοί (πολλές φορές με τραγικά αποτελέσματα) είναι καθημερινοί, ο υπερπληθισμός δημιουργεί μικρούς στρατούς, ενώ η έξαρση της παραβατικότητας και η αδυναμία των αρχών να επέμβουν έχουν κάνει την κατάσταση εκρηκτική.

Σήμερα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που είχε τραγικό απολογισμό τον θάνατο μίας μητέρας και του παιδιού της, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να μπουν στο χώρο Φιλοξενίας ώστε να σβήσουν τη φωτιά που είχε αρπάξει κάποιο από τα κοντέινερ.

Οι άνδρες του πυροσβεστικού οχήματος δέχτηκαν επίθεση (τόσο εκείνοι όσο και το όχημά τους) με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των ΜΑΤ για να καταφέρουν να κάνουν το αυτονόητο: Να τους σώσουν ώστε να μην καούν ζωντανοί!

Κάποιοι δεν πυροσβέστες και αστυνομικοί έλεγαν οτι είναι αδύνατον κάποιες φορές ακόμα να προσεγγίσουν τη δομή κάνοντας λόγο για δημιουργία ενός γκέτο, ενώ δεν δίστασαν να το παρομοιάσουν με τα Εξάρχεια.

Και δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι λένε ότι νιώθουμε ανασφάλεια με αυτά που συμβαίνουν στο χωριό τους και μέσα στο κέντρο κράτησης μεταναστών.

Δείτε το βίντεο ο κύριος Γιώργος Δήμος από το πυροσβεστικό που κατέστρεψαν οι μετανάστες και ακούστε τον πυροσβέστη να λέει με αγανάκτηση: «Παιδιά και γυναίκες μας περιμένουν να γυρίσουμε πίσω….»

Δημοσίευση στα Social Media