ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Η FIFA «σημαδεύει» τον ΠΑΟΚ στην καρδιά

1 min read

Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι υπολόγιζε. Και αυτό είναι η επιθυμία της FIFA να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θέλουν (αν δεν το κάνουν οι δικαστικές αρχές) να αναλάβει πρωτοβουλία η Κυβέρνηση και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον ΠΑΟΚ και στις υπόλοιπες ομάδες, πως τα ψέμματα τελείωσαν. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τα αρμόδια όργανα και αυτό το κατέστησε σαφές ο επιτελάρχης που ήρθε εδώ προ ημερών.

ΟΧΙ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Πολλοί πιστεύουν πως ο Τσίπρας επειδή «τα έχει καλά με τον Ιβάν» προσπαθεί να πέσει στα μαλακά ο ΠΑΟΚ και παράλληλα ο ομογενής ιδιοκτήτης της ομάδας. Έχω την πληροφόρηση και ξεκάθαρα την αίσθηση, πως ο Τσίπρας όσο και αν δείχνει έτοιμος για ρήξη και καβγά με όλους, δεν θέλει υψηλούς τόνους. Γενικά ως Πρωθυπουργός επιδιώκει πρώτα τη συναίνεση και μετά την κόντρα σε πολλά ζητήματα σε όλα τα πεδία.

Και ο Ολυμπιακός να βρισκόταν στη θέση του ΠΑΟΚ, ακόμη και η ΑΕΚ, σίγουρα ο Παναθηναϊκός, ο Πρωθυπουργός δεν θα έβλεπε με καλό μάτι την εξόντωση (βαθμολογική, οικονομική, επιχειρηματική) καμίας ελληνικής ομάδας. Όσο περνούσε κάτι από το χέρι του, θα το πήγαινε ήρεμα και με χαμηλούς τόνους. Ό,τι είχε να κάνει με την δικαιοσύνη θα το άφηνε στη μοίρα του, θέλοντας και μη. Τώρα όμως; Τώρα που ήρθαν τα κεφάλια της Επιτροπής Εποπτείας του ελληνικού ποδοσφαίρου με οδηγία για σκληρά μέτρα και ακόμη πιο σκληρές τιμωρίες, τι θα κάνει;

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ξέρετε, προσωπικά με βρίσκει αντίθετο η εξόντωση ενός επιχειρηματία, ακόμη και αν έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος. Ωστόσο πλέον η κατάσταση πέρασε σε άλλο επίπεδο. Και δε μιλάω για τη χαμηλοτάτου επιπέδου αντιπαράθεση στη Βουλή, όπου κακώς ο Βασιλειάδης παρασύρθηκε από τους ανεκδιήγητους βουλευτές Θεσσαλονίκης και δεν ξέρω και εγώ από που ήρθαν αυτοί οι τύποι στη Βουλή. Ο Βασιλειάδης έχει άλλο επίπεδο, είναι συναινετικός, πρέπει να κοιτάξει την ουσία και όχι το… ξυλίκι στο πολιτικό «γήπεδο». Η κατάσταση με τον Σαββίδη πέρασε στο επίπεδο των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Οργάνων. Και εκεί μπορείς να βγάλεις άκρη, αν πας με τα νερά τους.

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛ, Η «ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ FIFA
Να το κάνω πιο λιανά. Η FIFA  θα ένιωθε ικανοποιημένη με υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και αποκλεισμό του Ιβάν από τον ΠΑΟΚ για 5 έτη. Τέλος. Σωστό ή λάθος δεν έχει σημασία τώρα. Σημασία έχει πως ακόμη και το -10 βαθμοί και τιμωρία έδρας δεν θα τους φανεί σοβαρή ποινή. Το ιδανικό για την Κυβέρνηση θα ήταν μία απλή τιμωρία του ΠΑΟΚ, ο οποίος προφανώς θα χάσει το πρωτάθλημα και δεν θα έχει τη δυνατότητα να γυρίσει το… δικαστικό ματς στη 1 το ξημέρωμα. Όχι ξανά.

Κάτι σε -3 βαθμοί, να χάσει το ματς στα χαρτιά και κάτι μήνες αποκλεισμού του Ιβάν, θα έκανε τον Τσίπρα να νιώθει πιο άνετα. Και πιθανολογώ πως αυτό θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε η εικόνα με το όπλο. Τώρα είναι απίθανο να πέσει στα μαλακά ο ΠΑΟΚ. Και φυσικά το ξέρουν και οι άνθρωποί του. Ακόμη και αυτός ο Λούμπος Μίχελ, που είναι να απορείς με τη μετάλλαξή του από τότε που ανέλαβε το πόστο. Βέβαια και με άλλους απορούμε, όχι στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι της παρούσης. Σε άλλο κομμάτι αυτό.

ΥΓ. Έχουν ένα δίκιο οι Θεσσαλονικείς συνάδελφοί μας. Η κριτική στον Ιβάν είναι πολύ σκληρή και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται πολεμική. Αυτό δεν επιτρέπεται. Άλλο η κριτική, άλλο η πολεμική. Και δε μιλάω για τους στρατευμένους δημοσιογράφους. Αυτοί εντάξει, πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Μιλάω για τους καθαρά αντικειμενικούς δημοσιογράφους που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Τον έχουν πιο «εύκολο» τον Σαββίδη σε πικρόχολα και ειρωνικά σχόλια. Δεν ξέρω γιατί, ο καθένας έχει την οπτική του. Ναι προφανώς μπήκε με το όπλο στο γήπεδο και η εικόνα αυτή σου μένει στο μυαλό.

Μόνο που τα σχόλια δεν αφορούν μόνο το επίμαχο περιστατικό. Πηγαίνουν και σε άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα. Πρέπει να είμαστε πενηνταρίσιοι σε όλα και με όλους. Αλλιώς δεν έχει νόημα η άποψη μας. Και ρωτάω; Τι θα κερδίσουμε όλοι αν οδηγηθεί σε αποχώρηση από το ποδόσφαιρο ο Ιβάν; Τίποτα. Μάλλον θα χάσουμε. Πρέπει όμως το περιβάλλον του να ηρεμήσει, οι opinion makers της Θεσσαλονίκης να πάρουν μία ανάσα και να μην ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά και να σταματήσουμε όλοι να είμαστε με λυμένο το ζωνάρι για καβγά και δεν ξέρω και ‘γω γιατί άλλο. Με σεβασμό.

sport24.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.