ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχεται ότι η Ρωσία “έχει απίστευτη στρατιωτική ισχύ”

1 min read

Υψηλόβαθμος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος παραδέχθηκε, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (17/09), πως η Ρωσία “έχει απίστευτη στρατιωτική ισχύ” αφότου αναμόρφωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της και όχι μόνο, δηλαδή κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος του Αρχηγού του Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Τζον Χάιτεν, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (19/07), δήλωσε πως η Ρωσία «έχει απίστευτη στρατιωτική ισχύ» από τότε που αναμόρφωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της, δηλαδή κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σε σχετικό podcast του Atlantic Council δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έκρυψε την αποφασιστικότητά της να εκσυγχρονίσει πλήρως τις στρατηγικές, πυρηνικές, διαστημικές και κυβερνο-δυνάμεις της, αλλά οι ηγέτες των ΗΠΑ δεν είχαν δώσει σημασία και η στρατηγική εθνικής ασφάλειας του -τότε- Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, το 2010, δεν είχε αναφέρει τη Μόσχα ως δυνητικό μελλοντικό αντίπαλο ή ανταγωνιστή της.

Χαρακτηριστικά, ο Τζον Χάιτεν τόνισε: «Το 2006, ο (Πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να μεταμορφώσει την πυρηνική δύναμη της Ρωσίας. Άρχισαν να δημιουργούν επιθετικές κυβερνο-διαστημικές δυνάμεις. Γιατί; Λόγω των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Ακόμα, ο Αμερικανός στρατηγός είπε πως η Ρωσία και η Κίνα προβάλλουν τώρα στις ΗΗΠΑ και στον στρατό τους μια στρατηγική πρόκληση που δεν είχαν αντιμετωπίσει έως τώρα, δηλαδή όχι έναν, αλλά δύο ομότιμους ανταγωνιστές ταυτόχρονα.

Επίσης, ο Τζον Χάιτεν δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ασχολούμαστε με τη Ρωσία και την Κίνα ταυτόχρονα. Όλη μας η εστίαση είναι από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, αλλά κοιτάζοντας προς τη Δύση: η Κίνα είναι εκεί, η Ρωσία είναι εκεί. Βρίσκονται στη Νότια Αμερική, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Έχουν παγκόσμιες δυνατότητες».

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν, επίσης, δείξει ότι αναπτύσσουν τις πιο σύγχρονες και τρομακτικές στρατηγικές δυνατότητές τους, όπως υπερηχητικά όπλα και τον νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλο του Πεκίνου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.