ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Διηπειρωτικός ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα- Μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ» (upd2)

1 min read

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Διηπειρωτικός ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα- Μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ» (upd2)

(Ανανέωση 22:10) Ένας ήταν τελικά ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Αυτό επιβεβαιώθηκε απο το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού το οποίο αρχικά είχε αναφέρει ότι είχαν εντοπιστεί τρία βλήματα, αλλά τελικά επρόκειτο για τα τρία τμήματα του πυραύλου.  Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο ο πύραυλος ήταν διηπειρωτικός και πέταξε για περίπου 1000 χλμ. πριν καταπέσει στην ιαπωνική Θάλασσα.

Το νοτιοκορεατικό γενικό Επιτελείο ανέφερε απο την πλευρά του ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 4500 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 960 χλμ. πριν καταπέσει.

Για σύγκριση το ύψος που βρίσκεται ο διεθνής διαστημικός σταθμός είναι τα 408 χλμ.! Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο της αμερικανικής επικράτειας βρίσκεται πλέον υπό την απειλή του βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου.

Η πτήση του πυραύλου η οποία διήρκεσε 50 λεπτά και το απόγειο της τροχιάς του υποδεικνύει ότι δοκιμάστηκε ο μεγαλύτερος πύραυλος που διαθέτει ο Βόρεια Κορέα ένας Hwasong-14 ή HS-14 με εκτιμώμενη εμβέλεια 13.500 χλμ. .Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση