ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανικό φυλάκιο κατά της Ρωσίας η Ελλάδα

1 min read

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγα χρόνια από τότε που η Ελλάδα επιχειρούσε μία ανεξάρτητη εθνική πολιτική, όσο μπορούσε βεβαίως, και έτσι προμηθεύτηκε το κορυφαίο τότε σύστημα πυραύλων S-300, άσχετα από το πως το “χρησιμοποίησε”, τους TOR-M1 και ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε προμήθεια αμφίβιων τεθωρακισμένων αρμάτων ρωσικής κατασκευής για τον Έβρο και βεβαίως στο αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως.

Τελικά δεν έγινε τίποτε απ’ όλα αυτά, ξέσπασε μια πορτοκαλί επανάσταση και στην συνέχεια ήλθε η οικονομική υποδούλωση και τα Μνημόνια και η Ελλάδα έχει γίνει ένα απόλυτα δουλικό τσιράκι της πολιτικής της Ουάσιγκτον. Αυτό βεβαίως δεν είναι ευχάριστο στην Ρωσία και έτσι η Μόσχα για πρώτη φορά δια μέσου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ρωτάει ευθέως την ελληνική κυβέρνηση αν είναι υπέρ η εναντίον της Ρωσίας.

Το θέμα ανέκυψε μετά από δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ στην Real News στις οποίες δήλωσε πως «η Ελλάδα αποτελεί έναν σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής… επιρροής”».

Συγκεκριμένα η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο twitter:  «Είναι απορίας άξιο το σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην εφημερίδα Real News ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής … επιρροής”. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εάν συμφωνεί η ίδια η Ελλάδα με την ως άνω ψευδή “ανάλυση” του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων».

Θα απαντήσει η Ελλάδα, δηλαδή, ποια Ελλάδα; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ερώτημα της Ρωσίας; Αμφιβάλλουμε… και τι να πει;!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.