ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανικές αεροπορικές βάσεις αναβαθμίζονται για να αντιμετωπίσουν ρωσικές και κινεζικές απειλές

1 min read

Αμερικανικές αεροπορικές βάσεις αναμένουν αναβάθμιση, αν δεν περικοπεί ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας εξαιτίας της πανδημίας.

Την έγκριση για την αναβάθμισή της αναμένει από το Πεντάγωνο μια αμερικανική αεροπορική βάση που βρίσκεται στην Αλάσκα, αν βέβαια δεν υπάρξουν περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση, Joint Pacific Alaska Range Complex (JPARC), είναι επιφορτισμένη με την εκπαίδευση νέων πιλότων για αληθινές εμπόλεμες καταστάσεις, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και η αναβάθμισή της θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα The Washington Post, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές.

Στο ενδεχόμενο που εγκριθεί η αναβάθμιση της βάσης, θα εξοπλιστεί με προσομοιωτές πυραύλων εδάφους-αέρος, ώστε να εκπαιδευτούν οι πιλότοι στην αποφυγή μοντέρνων συστημάτων αεράμυνας, αλλά θα φιλοξενήσει και 11 αεροσκάφη F-35s, που είναι μία από τις πρώτες εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου.

Αν και η μεταφορά των αεροπλάνων προς το παρόν βρίσκει αντίθετο το Κογκρέσο, στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα επιτρέψει στους εκπαιδευτές να εκπαιδεύσουν πιλότους αεροσκαφών F-22 και F-35 πως να αντιμετωπίζουν παρόμοιας τεχνολογίας αεροσκάφη, όπως το πέμπτης γενιάς ρωσικό Su-57 ή το κινέζικο J-20.

Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί ενδεχόμενες απειλές τη Ρωσία και την Κίνα

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η προσπάθεια της αναβάθμισης γίνεται σε ένα στάδιο, κατά το οποίο το Πεντάγωνο προσπαθεί να μεταφέρει την υποστήριξή του προς τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες εδώ και δύο δεκαετίες αντιμετωπίουν την τρομοκρατία, προς την αντιμετώπιση της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες θεωρούνται ως ενδεχόμενες απειλές από την κυβέρνηση Τραμπ.

Η βάση JPARC στην Αλάσκα έχει λάβει μικρότερη προσοχή από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, έναντι άλλων βάσεων, όπως της αεροπορικής βάσης Νέλις, παρά το γεγονός πως οι υπόλοιπες βάσεις έχουν διάφορα μειονεκτήματα, όπως μικρό χώρο για εξάσκηση, εν αντιθέσει με τη βάση στην Αλάσκα.

Την ίδια ώρα, χωρίς τη χρηματοδότηση για νέους προσομοιωτές και αεροσκάφη, η βάση στην Αλάσκα δεν μπορεί να εκπαιδεύσει τους πιλότους επαρκώς, αφού χρησιμοποιεί τα ξεπερασμένα πλέον F-16 ως προσομοιωτές εχθρικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την Washington Post ωστόσο, η αναβάθμιση ίσως καθυστερήσει, αφού η οικονομική ύφεση εξαιτίας της πανδημίας, ενδεχομένως να αναγκάσει το υπουργείο Άμυνας να μειώσει τα έξοδα και να βάλει τη βάση σε κατάσταση αναμονής όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό της.

Με πληροφορίες από: The Washington Post

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.