ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανικά Apache στην Ελλάδα – Εικόνες που κόβουν την ανάσα – Για πρώτη φορά μαζί τους και μη επανδρωμένα Drones RQ-7B Shadow

1 min read

Μία μικρή ‘’γεύση’’ από όσα γίνονται στο Στεφανοβίκειο του Βόλου

Tα εντυπωσιακά βίντεο αλλά και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει Αμερικανός χειριστής ελικοπτέρου Apache από την εκπαίδευση στην Ελλάδα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού δίνουν μια μικρή ‘’γεύση’’ από όσα γίνονται στο Στεφανοβίκειο του Βόλου και στις γύρω περιοχές τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Πτήσεις που κόβουν την ανάσα πάνω από τον Θεσσαλικό κάμπο, τον Όλυμπο και τις υπόλοιπες χιονοσκεπείς οροσειρές της περιοχής αλλά και πάνω από τις Ελληνικές ακτές από τον Παγασητικό έως και τις Σποράδες. Ο εξαιρετικά έμπειρος Αμερικανός πιλότος ο οποίος το χρονικό διάστημα πριν έλθει στην Ελλάδα βρισκόταν σε αποστολή της Μονάδας του στο Αφγανιστάν σχολιάζει με τα πιο θερμά λόγια το μοναδικό ανάγλυφο της χώρας μας το οποίο παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες για συνεκπαίδευση με τους Έλληνες συναδέλφους του από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.

Οι Αμερικανοί της 3ηςΤαξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού έχουν φέτος φέρει μαζί τους για πρώτη φορά μη επανδρωμένα RQ-7BShadow Drones. Οι μη επανδρωμένες ‘’Σκιές’’ απογειώνονται από ειδικούς καταπέλτες και εκτελούν πτήσεις για έρευνα, αναγνώριση και στοχοποίηση. Ουσιαστικά αποτελούν τα ‘’μάτια’’ των επιθετικών ελικοπτέρων Apache D και τα καθοδηγούν σε αποστολές κρούσης. Ανάλογη βοήθεια δίνουν και στα ελικόπτερα BlackHawk και Chinook τα οποία μεταφέρουν κομάντος στα πεδία των επιχειρήσεων. Οι Έλληνες ‘’ελικοπτεράδες’’ οι οποίοι για πρώτη φορά εκπαιδεύονται με τη βοήθεια μη επανδρωμένων Drones σαν τα RQ-7B Shadow κάνουν λόγο για πολύτιμους αρωγούς σε κάθε μορφής επιχείρηση.

Εκτός από τις αποστολές αναγνώρισης και κρούσης Έλληνες και Αμερικανοί εκπαιδεύονται μαζί σε σενάρια ενόργανης προσέγγισης περιοχών υψηλής δυσκολίας ημέρα και νύχτα, σε αποστολές Ground Support Approach, σε fast rope καταρρίχηση κομάντος αλλά και σε διασώσεις. Σενάρια τα οποία αναμένεται να εκτελέσουν και την ερχόμενη Τετάρτη στο Πεδίο Βολής Λιτόχωρου κατά τη διάρκεια επίδειξης παρουσία Ελλήνων και Αμερικανών αξιωματούχων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.