ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ταμειακές μηχανές: Από τον Ιούνιο σε online σύνδεση με την ΑΑΔΕ

1 min read

Ένα καθοριστικό βήμα για την μείωση της φοροαποφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δρομολογώντας τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το Taxis.

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, προσδιορίστηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το Taxis έως τις 6 Ιουνίου 2020.

Η απόφαση Πιτσιλή προβλέπει ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει γραμμωτό κώδικα δύο διαστάσεων (QR), που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευσή της.

Αυτό που έχει εξαιρετική σημασία είναι πως με το νέο σύστημα η αποστολή δεδομένων από τις ταμειακές μηχανές στο Taxis θα γίνεται ακόμη και ανάπτυξη λεπτό.

Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή, τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το Taxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:

  • κάθε 1 λεπτό. Η συχνότητα σε αυτή την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.
  • κάθε 15 λεπτά. Η συχνότητα σε αυτή την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.
  • κάθε 1.440 λεπτά (δηλαδή κάθε 24 ώρες). Η συχνότητα σε αυτή την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.