ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλύγιστος (και) στην Πόλη ο Ολυμπιακός κέρδισε 61-58 της Αναντολού Εφές

1 min read

Ένα… σαδιστικό τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο 39΄ έδωσε τέλος στο ρεσιτάλ αστοχίας του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους «ερυθρόλευκους» να αποχαιρετούν την Κωνσταντινούπολη αυξάνοντας σε 11-3 το ρεκόρ τους και επιστρέφοντας στη «συγκατοίκηση» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή της Euroleague.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 61-58 της Αναντολού Εφές, για την 14η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Τούρκους στην τέταρτη διαδοχική ήττα και βυθίζοντάς τους ακόμη περισσότερο στην κατάταξη (3-11).

Το ματς έγινε θρίλερ, αλλά η ομάδα του Σφαιρόπουλου τα κατάφερε όπως είχε κάνει και κόντρα στην Φενέρμπαχτσε πριν από λίγες εβδομάδες.

Αυτό ήταν το πέμπτο φετινό «διπλό» των «ερυθρολεύκων» που παραμένουν στην κορυφή της Euroleague με ρεκόρ 11-3, τη στιγμή που η ομάδα του Αταμάν είναι σταθερά κολλημένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (3-11).

Τα τέσσερα «ερυθρόλευκα» λάθη σε διάστημα 3′ έμοιαζαν ανησυχητικό σημάδι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σκληρός στην άμυνα και η Εφές επιπόλαιη στην επίθεση με αποτέλεσμα το γρήγορο 4-7. Ο Ρόμπερτς είχε «ζεσταθεί» (7π., στο 10′), ο Τόμπσον διαμόρφωσε διψήφια διαφορά (7-17) και η πρώτη περίοδος έκλεισε με +8 για τους φιλοξενούμενους (9-17).

Η Εφές είχε μεγαλύτερη ποικιλία επιθετικά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Τόμπσον είχε τις απαντήσεις για τον Ολυμπιακό και η διαφορά έμενε στα ίδια επίπεδα (16-24, στο 14′). Το τουρκικό σερί 6-0 δεν ανησύχησε τους παίκτες του Σφαιρόπουλου κι ο Παπαπέτρου το σταμάτησε με τρίποντο. Η άμυνα αλλαγών που επέλεξε ο Αταμάν τιμωρήθηκε δύο φορές από τον ΜακΛιν στο low post και το ημίχρονο έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τον έλεγχο (25-33).

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το ματς, ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός: επτά λάθη σε χρόνο… μηδέν επέτρεψαν στην Εφές να ροκανίσει τη διαφορά και ο ΜακΚόλουμ σκόραρε για το 36-37, στο 26′. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να συνέλθουν έγκαιρα με καλή άμυνα και κράτησαν το προβάδισμα, ολοκλήρωνοντας την τρίτη περίοδο με 39-45.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου όμως δυσκολεύονταν να βρουν σκορ, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, και οι Τούρκοι το εκμεταλλεύτηκαν φτιάχνοντας διαφορά τριών πόντων (50-47, στο 34′). Οι δύο ομάδες μπήκαν με σκορ 54-53 στο τελευταίο τρίλεπτο, ενώ ακολούθησαν άστοχα σουτ των ΜακΚόλουμ-Σίμον και τρίποντο του Παπαπέτρου για το 54-56. Ο Σίμον ισοφάρισε με δύο βολές (56-56) και ο Σπανούλης πέτυχε τεράστιο τρίποντο για το 56-59. Ο ΜακΚόλουμ πέτυχε δυο βολές για το 58-59, ενώ ακολούθησε άστοχο σουτ του Σπανούλη. Παπαπέτρου και ΜακΛιν ήταν εκεί όμως για το ριμπάουντ, με τον Αμερικανό να μένει ψύχραιμος από τη γραμμή για το 58-61. Ο ΜακΚόλουμ αστόχησε σε τρίποντο ξεμαρκάριστος, η Εφές δεν έκανε φάουλ για να σταματήσει το χρόνο και η νίκη βάφτηκε ερυθρόλευκη.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61

Ο MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης δεν απέφυγε τα λάθη (5λθ.), αλλά «μίλησε» στα κρίσιμα και ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης (12π., 4ασ.) σε μια βραδιά που τίποτα δεν πήγαινε καλά επιθετικά για τον Ολυμπιακό. Σημαντική η συνεισφορά του Τζαμέλ ΜακΛιν (9π., 7ριμπ., 3ασ.) για ένα ακόμη ματς.

Ο Σκληρός: Ο Κρούνοσλαβ Σίμον ήταν ένα από τα… χαρτιά που κράτησαν την Εφές στο παιχνίδι μέχρι τέλους έχοντας 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Ο Πεσμένος: Πολύ μακριά από τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής του ο Μπράιαντ Ντάνστον που… αφοπλίστηκε από την πρώην ομάδα του και είχε 4 πόντους σε 27′ συμμετοχής.

Ο Αόρατος: Στα ρηχά έμεινε ο Μπροκ Μότουμ, αφού σε 10′ συμμετοχής δεν έκανε αισθητή την παρουσία του μένοντας άποντος.

Η Στιγμή: Τα δύο τρίποντα των Παπαπέτρου και Σπανούλη στο τελευταίο δίλεπτο ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να «τσακίσει» την ψυχολογία της Εφές και να φέρει το ματς οριστικά στα μέτρα του.

Η Γκέλα: Ο Έρικ ΜακΚόλουμ βρήκε ελεύθερο σουτ στην τελευταία επίθεση της Εφές, αλλά αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης και, στη συνέχεια, η τουρκική ομάδα «πάγωσε» και δεν έκανε καν φάουλ για να σταματήσει το χρονόμετρο.

Η Διαιτησία: Πουκλ, Ρότσα και Ντιφάλα έκαναν κάποια λάθη, προκάλεσαν κυρίως τα παράπονα των Τούρκων, αλλά δεν έκριναν με τις αποφάσεις τους την έκβαση του αγώνα.

Η Εξέδρα: Δεν γέμισε το «Σινάν Ερντέμ». Οι οπαδοί της Εφές δεν φημίζονται για το γεγονός πως είναι πολύ φωνακλάδες, αλλά η εξέλιξη του αγώνα τούς έβαλε στην εξίσωση και η ατμόσφαιρα γινόταν όλο και πιο «ζέστη».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.