ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλβανικές εκλογές: Τι θα επιλέξει η Ελληνική Μειονότητα, Ευρώπη ή Τουρκία;

1 min read

Οι επικείμενες εκλογές στην Αλβανία φαίνεται πως αποτελούν το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη για αυτό το διάστημα. Τα πολιτικά κόμματα της χώρας έχουν επιδοθεί στην προεκλογική τους εκστρατεία αναμένοντας, παρά την πανδημία, να προσέλθει ο κόσμος μαζικά στην κάλπη για να τους ψηφίσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως ενημερώνουν συνεχώς τα Μ.Μ.Ε. κινούνται και οι συμμαχικές τους παρατάξεις, μέσα στις οποίες συμμετέχουν και υποψήφιοι Έλληνες. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο (στην περίπτωση που εκλεγούν) θα εκπροσωπήσουν τον ελληνισμό και κατά πόσο θα μπορέσουν να επηρεάσουν την κεντρική γραμμή του κόμματος με το οποίο θα εκλεγούν.

Μην ξεχνάμε επίσης πως η αλβανική πολιτική σκηνή διέπετε και από πολιτικούς που εκπροσωπούν οργανώσεις και παρατάξεις άκρως ανθελληνικές. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα Δυτικά Βαλκάνια στοιχηματίζουν στην ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση.

Τώρα οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν όχι μόνον τους συν Έλληνες υποψηφίους, αλλά και να συμμετέχουν στη μερίδα των ψήφων που θα εκλέξει μέχρι και ακραίες ανθελληνικές φωνές, τύπου “Idrizi”. Εδώ λοιπόν ο ελληνισμός αναμένει την έντονη αντίδραση σε οτιδήποτε αντιβαίνει των δικών του συμφερόντων και δικαιωμάτων.

Στην άλλη περίπτωση που αφορά τον νυν πολιτικό καθεστώς στην Αλβανία, το θέμα των δικαιωμάτων των Ελλήνων που έχουν παραβιαστεί πλήρως (ειδικά στην περίπτωση της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο ιδιοκτησιακό και σε τόσα άλλα) της Ε.Ε.Μ., δεν περνά μέσα από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά μέσα από το νέο – οθωμανικό ζήλο για πραγματική χειραγώγηση της Αλβανίας και εν συνεχεία όλων των πολιτών της, ανεξαρτήτως καταγωγής. Μέχρι στιγμής οι θέσεις της αλβανικής κυβέρνησης παραμένουν παγιωμένες προς Τουρκία μεριά.

Η ψαλίδα του διλήμματος τώρα πια θα κλείσει μεταξύ δύο αντίθετων πόλων. Της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που προεκλογικά υποστηρίζει η αντιπολίτευση (δεν γνωρίζουμε όμως εάν θα τηρήσει τις υποσχέσεις της), παρά τις ακραίες φωνές της που θα πρέπει να παταχθούν και από την άλλη ο ραγδαίος εκτουρκισμός που προωθείται και που δεν αφορά μόνο την Ελληνική Εθνική Μειονότητα ή ευρύτερα την αλβανική επικράτεια, αλλά και την Ελλάδα.

Ο Στοχαστής 

ΠΗΓΗ: himara.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.