ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλβανία: Επίθεση με μαχαίρι σε τέμενος με πέντε τραυματίες – Συνελήφθη ο δράστης

1 min read

Πέντε άνθρωποι που προσεύχονταν μέσα σε ένα τέμενος στα Τίρανα μαχαιρώθηκαν σήμερα από έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη, ανέφερε η αστυνομία.

  • Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μια επίθεση σε έναν χώρο λατρείας στην Αλβανία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τις συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης, τα οποία δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

  • Ο 34χρονος φερόμενος δράστης εισέβαλε στο τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας περίπου στις 14:30, τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) και επιτέθηκε σε πέντε άτομα που προσεύχονταν εκεί, υπογράμμισε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Ρούντολφ Νικολάι, 34 ετών μετά τη σύλληψή του
Albanian Police via AP

  • Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο ειδήσεων Shqiptarja, ο ύποπτος ονομάζεται Ρούντολφ Νικολάι και μπήκε στο τέμενος μέσα από μια κοντινή πιτσαρία, όπου φέρεται επίσης να μαχαίρωσε έναν σερβιτόρο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο φερόμενος δράστης υπέφερε από κατάθλιψη και καταζητείτο από την αστυνομία για ένα άλλο περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι που συνέβη τον Μάρτιο.

Ο πατέρας του 34χρονου τόνισε στο Shqiptarja πως η οικογένεια τους μετανάστευσε από την Βόρεια Μακεδονία και πως ο γιος του έπασχε από κατάθλιψη. Ο πατέρας είπε ότι ως οικογένεια ανήκουν στην καθολική πίστη, αλλά ένας ιμάμης στη γειτονιά τους συγκέντρωνε τα παιδιά της γειτονιάς και τους δίδασκε για το Ισλάμ. Ο πατέρας δήλωσε ότι ο Ρούντολφ πήγαινε από όταν ήταν μαθητής στο τέμενος, αλλά σύμφωνα με αυτόν δεν είχε γίνει δεκτός από άλλους πιστούς.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα.

«Ελπίζω ότι δεν είναι μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά πρόκειται για ένα ανισόρροπο άτομο», δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ιμάμης του τεμένους Αχμέτ Καλάτζα.

Επισήμως αθεϊστικό κράτος κατά την κομμουνιστική περίοδο (1945-1991) όταν η θρησκευτική πίστη ήταν παράνομη, η πλειοψηφία των κατοίκων της Αλβανίας είναι μουσουλμάνοι, αλλά το ένα τέταρτο των κατοίκων είναι χριστιανοί (καθολικοί και ορθόδοξοι).

Η θρησκευτική ανεκτικότητα κυριαρχεί στη χώρα, οι Αλβανοί δεν διστάζουν να αυξάνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις με την κοινή παρουσία σε αυτές άλλων κοινοτήτων και οι μικτοί γάμοι είναι συχνοί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.