ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλβανία Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια με συνθήματα κατά του Έντι Ράμα

1 min read

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια με συνθήματα κατά του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα πραγματοποιήθηκαν στα Τίρανα.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο, καλώντας σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, αλλά στο τέλος της κινητοποίησης μια ομάδα έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και ψέκασε με κόκκινη μπογιά την πύλη του κυβερνητικού κτιρίου.

Η αστυνομία επενέβη και σημειώθηκε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Στην Αλβανία έχει σημειωθεί αύξηση των τιμών κατά 8% φέτος, ειδικά για βασικά τρόφιμα και τα καύσιμα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχουν επίσης κατηγορήσει τον Ράμα για τους χιλιάδες νεαρούς άνδρες που εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε χρόνο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Ο Ράμα λέει ότι το υπουργικό του συμβούλιο διατήρησε τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τον διψήφιο πληθωρισμό αλλού στην Ευρώπη και σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την ηλεκτρική ενέργεια για οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο 78χρονος αρχηγός του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα (που κατηγορείται από πολλές πλευρές για διαφθορά επί των ημερών του) και ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν αρχηγός του αριστερού Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.