ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άλωση στις Δρυμάδες Χειμάρας! Βανδαλίζουν ορθόδοξες εκκλησίες

1 min read

Για δεύτερη φορά, οι εκκλησίες των Δρυμάδων της περιοχής Χειμάρα έχουν στόχο να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Ελληνορθόδοξων πιστών της Χίμαιρας και των αλβανικών αρχών.

Η αντίδραση προήλθε από τον ιερέα του Δρυμάδες, Παπά Τσιμούζ, που αντίκρισε τον καθεδρικό ναό της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα, να καταστρέφεται. Σύμφωνα με μια αντίδραση του Ιερέα, που μοιράζεται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται  ότι μέρος της εκκλησίας στις Δρυμάδες έχει κατεδαφιστεί και πλέον δεν μπορεί να ασκήσει τη λειτουργία για τους κατοίκους, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αλβανίας .

Εν τω μεταξύ, ο παπάς Τσίμος, ο ιερέας, κάλεσε τους κατοίκους των Δρυμαδών και της Χειμάρας να οργανώσουν και να προστατεύσουν τα ακίνητά τους, τα σπίτια και τις εκκλησίες τους, καθώς είναι σήμερα στόχος για την αποδυνάμωση του πληθυσμού της Χειμάρας .

Είναι η δεύτερη φορά που οι εκκλησίες στους Δρυμάδες της Χειμάρας βανδαλίζονται από την αλβανική κυβέρνηση που εκπροσωπείται από τους υπαλλήλους της, οι οποίοι κατεδαφίζουν τις εκκλησίες και παλιά σπίτια στο όνομα των μεταρρυθμίσεων .

Φαίνεται σαφές, ότι κάποιος αποζητά ένταση στη Χιμάρα και αυτό προέρχεται και πάλι από κρατικούς κύκλους οι οποίοι, στο όνομα των δημόσιων επενδύσεων, απειλούν τη σταθερότητα και την καταστροφή των Θρησκευτικών Συμβόλων της Αλβανίας.

Τί έμαθε ο Ινφογνώμονας

Στους Δρυμάδες της Χειμάρας, όπως αναφέρει η πληροφόρησή μας, η περιοχή έχει αλωθεί από Κοσοβάρους. Η περιοχή ενώ ήταν αμιγώς ελληνική, δύσκολα ακούς πλέον ελληνικά, την ώρα που η μητέρα Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν προστατεύει την ελληνική μειονότητα.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Όλα αυτά γίνονται λίγους μήνες μετά τη συνάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής Μειονότητας, τους οποίους διαβεβαίωσε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βρίσκεται σταθερά στο πλάι τους, υπογραμμίζοντας ότι η πρόοδος και η ευημερία της μειονότητας είναι σημαντική προτεραιότητα και κορυφαίο σημείο της ατζέντας των σχέσεων και του διαλόγου της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ εντάσσεται στο πλέγμα των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Αλβανία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της προοπτικής.

Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2019, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, με τον οποίο συμφώνησαν να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προόδου, ξεκινώντας από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα και με προοπτική την οριστική διευθέτηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις.

Το να ριμάζουν εκκλησίες δεν είναι πρόοδος…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.