ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Αλμυρές” οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι – Πόσο κοστίζουν θαλασσινά και οπωροκηπευτικά

1 min read

Αυξημένο εκτιμάται ότι είναι φέτος το κόστος του καλαθιού με είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι. Σύμφωνα με έρευνα της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση κατά 7,79% σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ξερό κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, η πατάτα 48,61%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50%). Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών (μεγέθη, προέλευση κλπ) και οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά.

Συνοπτικά το μέσο κόστος του καλαθιού υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60,40 ευρώ, ενώ η αξία αυτή κυμαίνεται μεταξύ 31,49 ευρώ και 107,40 ευρώ.

Η έρευνα διεξήχθη στα πλαίσια των τακτικών τιμοληψιών του τμήματος Παρατηρητηρίου Τιμών την περίοδο από 25/2/2019 έως 6/3/2019 και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα. Οι τιμοληψίες διενεργήθηκαν σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές) της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι τιμές της λαγάνας αφορούν σε εκτιμήσεις και όχι πραγματικές τιμές. Έτσι ένα τεμάχιο λαγάνας έχει μεσοσταθμικά τιμή ύψους 2,75 ευρώ ενώ υπολογισμένη με το χαμηλότερο κόστος ανέρχεται στα 2 ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media