Δε. Σεπ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άλλοι 177 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν με βάρκες στη Λέσβο

1 min read

newskamatero

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα Newskamatero

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από πλωτά σκάφη του Λιμενικού και της Frontex

Οι μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές προς τη Λέσβο συνεχίστηκαν και σήμερα Τετάρτη, με τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex να εντοπίζουν άλλες τέσσερις λέμβους με συνολικά 177 πρόσφυγες και μετανάστες κοντά στις ακτές του νησιού, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα ως διακινητές.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης πλωτό σκάφος της Frontex εντόπισε και διέσωσε στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Συκαμνιάς 39 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο. Περίπου την ίδια ώρα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγριελία και διέσωσε 35 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο. Ένας 38χρονος συνελήφθη ως χειριστής της λέμβου.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διασώθηκαν άλλοι 34 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο. Περίπου την ίδια ώρα, άλλο πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στην ακτή, στην περιοχή Κάμπος Γαβαθά της Άντισσας 69 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί από λέμβο. Συνελήφθη ένας 32χρονος ως ο χειριστής της λέμβου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.