ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άλλοι 13 νεκροί από γρίπη σε μια εβδομάδα! Στους 53 συνολικά οι θάνατοι – 169 στην εντατική αυξάνονται οι νεκροί στη χώρα μας

1 min read

Ολοένα περισσότερο φαίνεται πως αυξάνονται οι νεκροί στη χώρα μας από τη γρίπη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα προκαλούν τεράστια ανησυχία και κινητοποίηση τόσο από τα νοσοκομεία όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός των θανάτων έχει εκτιναχθεί στους 53 ενώ ακόμη 169 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα και 25 εισήχθησαν στη ΜΕΘ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας χαρακτηρίζει τη διασπορά της γρίπης πολύ υψηλή και όπως φαίνεται από τη δημοσιοποιημένη καμπύλη της διασπορά δεν παρατηρείται καμία καθοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

«Από 03 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 καταγράφηκαν 187 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 169 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.  Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 70 (37,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 53 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 39 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας 80 ως 90 ετών ενώ όπως σημειώνεται «η θνησιμότητα στην Ελλάδα από όλες τις αιτίες αιτίες παραμένει αυξημένη, στις +1,8 σταθερές αποκλίσεις (SD) πάνω από τo αναμενόμενο για την εποχή. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης εκτιμάται ότι οφείλεται στη γρίπη. Παρόμοιες αυξήσεις στη θνησιμότητα έχουν παρατηρηθεί και σε προηγούμενα έτη, ιδιαίτερα σε περιόδους με επικράτηση του ιού γρίπης Α(Η3Ν2)».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.