ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη: Από τη γιορτή με ψητά στη Βαρβάκειο στο… delivery κρεάτων στο σπίτι

1 min read

Λιγότερη από άλλες χρονιές, αλλά παρ’ όλα αυτά αυξημένη είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά πριν την Τσικνοπέμπτη, ενώ ιδιοκτήτης σε κρεοπωλείο στην περιοχή του Γκύζη επισημαίνει ότι παρατηρείται μεν αυξημένη κίνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος κάνει μεγάλες παραγγελίες.

Με διαφορετικό τρόπο θα περάσουν οι Έλληνες τη φετινή Τσικνοπέμπτη, αφού οι περιορισμοί κατά της διασποράς του κορονοϊού παραμένουν σε ισχύ. Οι συναθροίσεις απαγορεύονται ρητώς, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να περιοριστούν σε στενό κύκλο.

«Ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε την ημέρα στο σπίτι με την οικογένειά μας» ήταν η έκκληση του Νίκου Χαρδαλιά.

Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες να πέφτουν βροχή, ενώ πολλές γίνονται και τηλεφωνικά, όπως λέει η Αθανασία Τσιρώνη, ιδιοκτήτρια ιστορικού καταστήματος στη Βαρβάκειο.

Όπως εξηγεί, οι πελάτες αγοράζουν κυρίως χοιρινό και αρνί που λόγω της ημέρας πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ υπάρχουν και αρκετές προσφορές.

Επιστρατεύονται μηχανάκια delivery με ψυγείο

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές, να κάνουν τηλεφωνικά την παραγγελία τους και να την παραλαμβάνουν στο σπίτι χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, με μηχανάκι delivery με ψυγείο. Αυτό γίνεται κυρίως για να διευκολυνθούν καταναλωτές από διάφορα μέρη της Αθήνας, που δεν μπορούν να μετακινηθούν εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν.

«Τα κιλά στις παραγγελίες είναι μειωμένα, αυτά που ξέραμε άλλες χρονιές δεν ισχύουν, αφού ο καθένας θα ψήσει στο σπίτι του, στη βεράντα του, με λίγα άτομα. Αλλά υπάρχει κινητικότητα, να μην έχουμε παράπονο» μας περιγράφει.

Άλλες χρονιές ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα στη Βαρβάκειο: Ο πρόεδρος έκανε πάντα γιορτή και έψηνε έξω από την αγορά, ενώ έβαζε όλα τα κρέατα και τα κρασιά δωρεάν, με τη βοήθεια του δήμου. Ωστόσο, φέτος δεν θα γίνει κάτι παρόμοιο. «Ούτε στα μαγαζιά θα ψήσει κανείς ούτε έξω από την αγορά θα γίνει γιορτή» αναφέρει η κα Τσιρώνη.

«Από πέρσι η κίνηση είναι 30% κάτω εξαιτίας του κορονοϊού, η εστίαση είναι κλειστή, τα ξενοδοχεία, η ανεργία, όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην μειωμένη κίνηση» επισημαίνει.

Η Βαρβάκειος είναι ένα μέρος που ελέγχεται καθημερινά από υγειονομικό προσωπικό, ενώ ο δήμος κάνει απολύμανση δύο φορές την εβδομάδα.

Τα κρέατα που έχουν την τιμητική τους

Πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας -από 50 έως 65 ετών- ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν παραγγελίες τις προηγούμενες ημέρες, ενώ οι νεότεροι αναμένεται να ψωνίσουν ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, όπως εξηγεί η καθ’ ύλην αρμόδια. Εμφανής είναι η προτίμησή τους σε κοντοσούβλι, κεμπάπ και σουβλάκια, προσθέτει.

Η ίδια μάς λέει ότι είχε αρκετά μεγάλες παραγγελίες παρά τον περιορισμό ατόμων, γεγονός που της έκανε εντύπωση.

«Δηλαδή (σε παραγγελίες) από 165 ευρώ και πάνω, πήρανε 10 μπριζόλες, πήρανε 10 κιλά αρνί, καλαμάκια, κεμπάπ και τα στείλαμε delivery στο σπίτι, με δώρο πάντα το κρασί μας και ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες».

Ανεβασμένη η κίνηση και σε συνοικιακό κρεοπωλείο

Ο Γιώργος Μιχαλάκης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στην περιοχή του Γκύζη, παρατηρεί ότι η κινητικότητα αυτές τις ημέρες είναι εμφανώς ανεβασμένη και είναι κάτι που δεν ήξεραν αν θα έπρεπε να το περιμένουν ή όχι, αφού είναι η πρώτη φορά που έχουμε Τσικνοπέμπτη με καραντίνα. «Με τα μαγαζιά κλειστά, η κίνηση έχει ανέβει καθώς ο καθένας για το καλό κάτι θα κάνει σπίτι του».

Η διαφορά σε σύγκριση με άλλες χρονιές, όπως μας λέει, είναι ότι πέρσι το κοινό ήταν κυρίως νεολαία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του, ενώ φέτος έχει επεκταθεί σε όλες τις ηλικίες.

«Ίσως σε αυτό να παίζει ρόλο ότι είναι κλειστή η εστίαση, παρ’ όλα αυτά υπάρχει μεγαλύτερη όρεξη από τον κόσμο και διάθεση να ψωνίσει. Σίγουρα παίζει ρόλο και η όλη πίεση που έχει δεχθεί ο κόσμος από το lockdown και αυτές οι γιορτές είναι μια δόση κανονικότητας στην καθημερινότητά του».

Καταλήγοντας παρατηρεί ότι ο κόσμος δεν ψωνίζει για τη φετινή Τσικνοπέμπτη μεγάλες ποσότητες, «γεγονός που δείχνει την πιο οικογενειακή κατάσταση που θα υπάρξει φέτος στο τραπέζι».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.