ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αλληλοσκοτώνονται οι φατρίες των Ισλαμιστών στο Idlib που υποστηρίζονται από την Τουρκία

1 min read

Οι φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας σφάζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρέθηκε στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Αφρίν, το πτώμα ενός αποκεφαλισμένου άνδρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αντάρτη ή πολίτη.

Το ΣΠΑΔ κατέγραψε εχθές το θάνατο ενός αντάρτη της «51st Brigade» και τον τραυματισμό άλλων 5 εξαιτίας των μαχών μεταξύ των φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Πρόκειται για τις φατρίες «al-Jabha al-Shamiyyah και «51st Brigade» στην Αφρίν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μαχών στο κέντρο της Αφρίν, αρχικά με ελαφρά και μέτρια όπλα και στη συνέχεια με βαρύ οπλισμό όπως RPG και αντιαρματικές ρουκέτες. Όπως ήταν φυσικό, οι μάχες έσπειραν τον πανικό μεταξύ του άμαχου πληθυσμού της πόλης.

Η Αφρίν ελέγχεται από τον Τουρκικό στρατό και τις φατρίες που συνεργάζονται στην επιχείρηση «κλάδος ελαίας».

Σύμφωνα με το ΣΠΑΔ τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις της Συριακής κυβέρνησης και του Ιράν μετέφεραν ενισχύσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ. Οι δυνάμεις έφτασαν κυρίως στην Saraqeb, ανατολικά της Ιντλίμπ, της επαρχίας του Χαλεπίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται μάχες μεταξύ των φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Οι φατρίες στις Τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας σφάζονται από τον Ιανουάριο του 2020.

ΠΗΓΗ: Cosmostatus

Δημοσίευση στα Social Media